Пробвайте знак Х за първия мач на Локо Пловдив в Лига Европа


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за първия мач на Локо Пловдив в Лига Европа

Локомотив Пловдив - Спартак Търнава
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 25.07.2019 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Тимотеус Кристофи (Кипър)


Локомотив Пловдив приема Спартак Търнава на своя стадион в парк "Лаута" в първа среща от втория предварителен кръг на Лига Европа. Носителят на Купата на България се включи директно от тази фаза на надпреварата и има амбиции да стигне далеч. Срещу "смърфовете" обаче ще застане един доста сериозен съперник, който бавно и постепенно започва да набира скорост. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

В треньорския щаб на Локо са останали доволни от представянето на тима в двубоя срещу Славия преди дни. Тогава "смърфовете" стигнаха до обрат и победиха с 3:2. Така "черно-белите" се поздравиха и с първите си точки за новия сезон в родния шампионат. Така не е изключено в състава на пловдивчани да видим същите играчи от двубоя със Славия.

В лагера на Локо Пловдив настроението е повече от добро. Някои специалисти дори са на мнение, че в отбора не взимат много насериозно участието си в турнира. Причина за това са изказванията на треньора Бруно Акрапович и на президента на Локомотив Христо Крушарски преди двубоя. Последният разкри с чувство за хумор каква ще бъде тактиката на неговия отбор срещу Спартак Търнава във втория квалификационен кръг на Лига Европа.

"Това с комарите е номер. Готвим нападение с комари срещу Спартак. Ще ги пуснем пред тяхната врата и ще им разкажем играта", заяви Крушарски. Подобно чувство за хубор използва и Акрапович след двубоя със Славия:

"Преди мача имаше много комари. Подготвихме се добре със спрейове. Стивън Езе вдигна крака си да убие един комар и така се стигна до гола за Славия. Това, което казах, момчетата са го разбрали. Най-трудната работа е да си треньор. Трябва да трепериш, за да спечелиш трите точки. Това с комарите е наполовина шега, наполовина - не. В последно време има някакви комари в главата на Езе, които искам да изгоним. Може би го притеснява ситуацията, че договорът му е до декември. Всички искаме да продължим с него. Той има специфични качества, които помагат на отбора", заяви наставникът на Локо.

Спартак се класира за тази фаза на турнира след изключително драматичния двубой на словашкия тим срещу Радник Биелина от Босна и Херцеговина. След загуба в първия мач от 0:2, на реванша Спартак показа друго лице и се добра до победа в редовното време със същия резултат. Последваха продължения, в които домакините от Търнава останаха и с човек по-малко, но въпреки това не допуснаха гол във вратата си, за да се стигне до изпълнение на дузпи. Притеснението определено скова футболистите на двата тима, които направиха цели пет пропуска от бялата точка. Три от тях обаче бяха на сметката на гостите от Биелина, което им струва скъпо. Така след успех с 3:2 при дузпите, Спартак Търнава си уреди среща с Локомотив Пловдив.

След това обаче Спартак загря с победа преди гостуването си на Локомотив Пловдив. Словаците записаха успех с 2:0 в първия си мач за сезона в Суперлигата на страната срещу Серед. Спартак стигна до победата с голове на Емир Халиловеч в 18-ата минута и на Богдан Митреа в 58-ата минута от дузпа.

 

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - СПАРТАК ТЪРНАВА 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Локомотив Пловдив
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
19.07.2019 Първа ПФЛ Локомотив Пловдив 3 - 2 Славия
14.07.2019 Първа ПФЛ Черно море 3 - 1 Локомотив Пловдив
03.07.2019 Суперкупа Лудогорец Разград 2 - 0 Локомотив Пловдив
15.05.2019 Купа на България Ботев Пловдив 0 - 1 Локомотив Пловдив
10.05.2019 Плейофи Етър Велико Търново 1 - 0 Локомотив Пловдив


Последни 5 срещи - Спартак Търнава
(Словакия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
21.07.2019 Суперлига Спартак Търнава 2 - 0 Серед
18.07.2019 ЛЕ Квалификации Спартак Търнава 2 - 0 Радник Биелина
11.07.2019 ЛЕ Квалификации Радник Биелина 2 - 0 Спартак Търнава
06.07.2019 Други Международни Спартак Търнава 0 - 3 Славия Прага
26.06.2019 Приятелски срещи Спартак Търнава 3 - 3 Скалица


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
661