ЦСКА ще вземе първия мач срещу Осиек


FUTBOL-TV

ЦСКА ще вземе първия мач срещу Осиек

ЦСКА - Осиек
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 25.07.2019 г.
Час: 20:30 ч.
Съдия: Паоло Валери (Италия)


ЦСКА приема Осиек на своя стадион в първа среща от втория предварителен кръг на Лига Европа. "Армейците" отстраниха Титоград от Черна гора и вече всички погледи са насочени към хърватския опонент. "Червените" обаче не стартираха добре в родното първенство. След първите два мача - тимът има едва една точка, след равенство с Етър и загуба от Черно море, при това и двата мача бяха домакински. Всичко това доведе до треньорска рокада, която обаче може да окаже положително влияние. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Новият треньор на тима Люпко Петрович със сигурност ще направи промени в сравнение с последната среща на отбора срещу Черно море. Очаква се в състава да се завърне капитанът Николай Бодуров. Той получи почивка, за да е на 100% готов за важния мач от евротурнирите. Все още не е ясно кой ще му партнира в центъра на отбраната. Доста слабо се представят Божидар Чорбаджийски и Нуно Томаш и най-вероятно титулярно място отново ще получи Пламен Гълъбов. Последният игра в двата двубоя от Лига Европа, като в реванша не се представи много добре, но все пак изглежда като логичен избор и за предстоящия мач.

Крайните защитници също ще бъдат смени. Със сигурност Стойчо Атанасов ще остане дори извън групата. Той бе един от най-слабите в мача срещу Черно море, което накара треньорите да го извадят още преди почивката. След мача младокът бе атакуван словесно от феновете на ЦСКА, които са на мнение, че той не става за отбора. Желанието на всички е неговото място да бъде заето от Иван Турицов. Той обаче доскоро лекуваше контузия и пропусна цялата подготовка на тима. Така по-вероятно е Жанио Бикел да бъде преквалифициран. Другият краен защитник - Жеферсон може би също ще остане на пейката за сметка на Петър Занев.

В халфовата линия вероятно ще са Пинто и Малинов, подпомагани от Тиаго. Евандро също изглежда незаменим на поста си, но на другото крило въпросителните изглеждат доста. Не е изключено като титуляр да започне едно от последните нови попълнения - Вив Соломон-Отабор. Причината за това е, че Греъм Кери получи лека травма в двубоя във Варна, а и освен това до този момент не се понрави особено. Не е изключено Петрович да заложи и на изненадата и в игра да се появи младият Митко Митков или Денис Давидов. Иначе атаката на тима ще води Али Соу.

"Добри Митов е много талантлив треньор, добър човек и характер. Всички работим за една цел. Но може би и за играчите не беше ясно с кого да говорят, с кого да не говорят. Може би нямаше яснота. Но така се случи. Ето, сега всичко им е ясно. Срещу Осиек трябва да сме друг отбор. Да не познаят ЦСКА, в смисъл - да играем добре. Ако това се случи, може да станем и шампиони на България. Очакваме, че ще играем добре, че ще спечелим този мач и всичко ще се обърне", заяви Петрович преди двубоя.

За разлика от ЦСКА - отборът на Осиек стартира с победа в хърватското първенство след домакински успех с 2:0 над Славен Белупо в първия кръг на шампионата. Осиек стигна до трите точки след голове на Антонио Манце и Мирко Марич, които се очаква да стартират от 1-ата минута и на "Българска армия".

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ОСИЕК 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
20.07.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 1 - 3 Черно море
16.07.2019 ЛЕ Квалификации Титоград Подг. 0 - 0 ЦСКА София
12.07.2019 Първа ПФЛ ЦСКА София 2 - 2 Етър Велико Търново
09.07.2019 ЛЕ Квалификации ЦСКА София 4 - 0 Титоград Подг.
03.07.2019 Приятелски срещи Ред Бул Залцбург 0 - 1 ЦСКА София


Последни 5 срещи - Осиек
(Хърватска)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
19.07.2019 Първа Лига Осиек 2 - 0 Славен
08.07.2019 Приятелски срещи Осиек 2 - 0 ФК Копенхаген
02.07.2019 Приятелски срещи Осиек 1 - 1 Баник Острава
26.06.2019 Приятелски срещи Осиек 1 - 2 Клуж
26.05.2019 Първа Лига Осиек 3 - 1 Интер Запрешич


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
519