Милан: Уважаваме правилата на финансовия феърплей


Н. Гавазов

Милан: Уважаваме правилата на финансовия феърплей

Милан коментира решението на Спортния арбитражен съд  да преустанови участието на клуба в европейски състезания през сезон 2019/20 поради нарушаване на правилата за финансовия феърплей (ФФП). "Росонерите" трябваше да играят в Лига Европа през следващата кампания.

"Настоящият акционер влезе във владение на Милан  през юли 2018 г., наследявайки значителни загуби, след като предишният собственик на клуба не изпълни задълженията си по дълга. Тези загуби и свързаното с тях нарушение на правилата на ФФП  доведоха до санкции от страна на UEFA.

Въпреки тъжния факт, че феновете ни няма да видят отбора в европейско състезание през следващия сезон, Милан признава и уважава ФФП. Признаваме, че нямаме друг избор, освен да приемем санкциите, тъй като се стремим към пълно спазване на тези правила.

Милан все още иска да се върне на своето законно място на върха на европейския футбол. Настоящето решение  ще послужи като стимул за максимално увеличаване на усилията, насочени към пълно спазване на правилата на ФФП, засилване на конкурентоспособността, както и връщане към стабилност и по-положително бъдеще“, се казва в изявлението на Милан.

  Сподели
421