Чеферин не смята мача в Баку за провал


Н. Гавазов

Чеферин не смята мача в Баку за провал

Президентът на УЕФА Александър Чеферин отказа да признае, че неговата организация е допуснала грешка, като реши да проведе финала на Лига Европа в Баку.

Лондонското дерби между Арсенал и Челси в столицата на Азербайджан бе обгърнато от поредица от скандали. На първо място, това бе свързано с лицето на арменския плеймейкър на "артилеристите" Хенрих  Мхитарян, който отказа да пътува за Баку по политически причини.

Освен това се появиха огромни проблеми за феновете на двата отбора. Това се отнася както за процеса на получаване на визи, така и за пътуването до самия Баку. Арсенал и Челси бяха принудени да върнат половината от отпуснатите билети от УЕФА, въпреки че броят на пропуските бе много оскъден.

Освен това,  някои спонсори и партньори на УЕФА започнаха да отказват отпуснатите билети и  както се оказа по-късно, азербайджанските власти в последния час преди мача обявиха входовете за свободни, за да не допуснат празни места на стадиона.

Чеферин обаче отказва да признае грешката.

"Не мисля, че провеждането на финала  на Лига Европа в Баку е грешка. Футболът включва страст и развитие. Трябваше да видите как финалът направи местните хора щастливи.

Казват, че стадионът не е бил запълнен. Да, стадионът не бе запълнен. Но това е третият най-посещаван финал в историята на Лига Европа - 51,370 зрители."

Имаме задължението да развиваме футбола навсякъде. Не само в големите страни. Освен това не бихме могли да знаем кой ще стигне до финала", заяви Чеферин.

  Сподели
453