Педро: Мачът с Арсенал ще е зрелищен


Н. Гавазов

Педро: Мачът с Арсенал ще е зрелищен

Полузащитникът на Челси Педро сподели очакванията си от  предстоящия мач с Арсенал във  финала на Лига Европа.

За класирането за финала

"Най-добре се помнят финалите. Спомням си много добри финали - например Ливърпул срещу Милан или Барселона - Арсенал, който се оказа прекалено емоционален за феновете на Барса. Уникални са емоциите, когато вдигате трофея над главата си. Това трябва сами да изпитате, за да разберете за какво става дума. Думите са изключително трудни за предаване.

От много неща можете да се уморите, но не и от победите. Винаги се опитвате да спечелите колкото се може повече трофеи, така че в края на кариерата си да оцените кариерата си и да осъзнаете какво сте успели да постигнете. И европейските купи винаги ви мамят повече от обикновено".

За решаващата дузпа на Азар срещу  Айнтрахт

"В действителност, когато Арисабалага спаси петата дузпа на съперника и Еден тръгна към "точката", ние  яхме доста спокойни. Той  е майстор на дузпите. Знаехме, че ще вкара гол, като се има предвид опита и уменията му. Азар  е един от най-добрите играчи в света. Според мен в момента никой не може да се сравни с Лионел Меси, но потенциалът на Азар също е добре познат на всички".

За Маурицио Сари и дуела с Арсенал

"Играхме страхотно в тази Лига Европа. Стратегията на Сари  работи много добре - да се играе  атакуващ футбол и да се използва висока преса. Създаваме много положения за гол, а в чуждото наказателно поле винаги има достатъчно играчи на Челси.

Борбата срещу Арсенал ще бъде открита и грандиозна. Този отбор също обича и знае как да играе футбол. Арсенал започва да защитава дори от чуждата половина на терена, точно като нас. Затова ми се струва, че финалът ще бъде страхотен", заяви Педро.

  Сподели
374