Емери: Играчите на Арсенал не възприемаха на сериозно Лига Европа


Н. Гавазов

Емери: Играчите на Арсенал не възприемаха на сериозно Лига Европа

Мениджърът  на Арсенал Унай Емери призна, че в началото на сезона неговите играчи не са приемали сериозно Лига Европа.

След 19 поредни сезона в Шампионска лига "артилеристите" бяха принудени да играят за втора поредна година във втория най-важен клубен турнир в Европа.

Някои отбори, особено английските, по традиция  възприемат Лига на Европа като тежест или като възможност за обиграване на младежите. Емери е видял това нещо когато е дошъл тук.

Въпреки това, испанският специалист, който три пъти спечели Лига Европа със Севиля е принудил хората си да  променят отношението си към това състезание, което пък помогна на "артилеристите"  да стигнат до финала.

"На първо място, трябваше да предам на играчите идеята, че този сезон ще се борим във всяко състезание. Знаехме, че ще играем в Лига Европа. Трябваше да почувстваме важността му като турнир.

Но когато започнахме да играем първите мачове, някои играчи дадоха да се разбере, че предпочитат да играят във Висшата лига.

Тогава обясних на всеки футболист, че се нуждаем от същата концентрация във всеки турнир - и само аз ще решавам кой и кога ще почива и кога няма да почива", заяви Емери.

  Сподели
414