Левски разбит на Жозе Алваладе


А. Ганчев

Левски разбит на Жозе Алваладе

Спортинг Лисабон разби на своя Жозе Алваладе отбора на Левски с 5:0. Въпреки разгромната загуба Левски запазва шансовете си за класиране и се нарежда на втора позиция, след като в другата среща от същата група Лил и Гент завършиха при резултат 1:1.

Дембеле имаше добра възможност в първата минута, след като защитниците на домакините подцениха ситуацията, но футболиста на Левски стреля слабо и Патрисио улови. Перейра центрира много добре във вратарското поле, след което Пощига стреля, но право в ръцете на Петков. От дясно Вукчевич направи добър пробив, залъга добре Минев и стреля, но топката мина малко над напречната греда.

В 30-та минута след добра акция на домакините Пощига се озова сам срещу Георги Петков, който се намеси по блестящ начин и изби топката в ъглов удар. Корнера бе изпълнен и подаването бе на първата греда, където бе Карисо и той без проблем насочи топката към вратата и отбеляза за 1:0 в полза на неговия тим. Пет минути по-късно отново след центриране топката бе насочена към Маниш и след неубедителна реакция от страна на стража на софиянци топката влезе в тяхната врата.

Още в началото на второто полувреме след центриране на Перейра, Пощига свали към Саломао, който бе непокрит и заби топката в мрежата на сините. Головете продължиха и в 61-ата минута, когато Пощига пробва своя далечен удар и отбеляза нов гол във вратата на гостите. Ново центриране в 72-ата минута отправиха Спортинг, но Петков се намеси и улови.

Резилът за Левски стана пълен в 79-ата минута, когато след груба грешка на защитата Абел подаде към Фернандес, а той остана очи в очи с вратаря на Левски и безпроблемно вкара за 5:0. Влезналият като резерва в мача Киров можеше да отбележи почетно попадение в мача, но неговият далечен удар бе спасен от Патрисио.

 

  Сподели
131