Сиймън: Чех не бива да играе във финала в Лига Европа


Н. Гавазов

Сиймън: Чех не бива да играе във финала в Лига Европа

Бившият вратар на Арсенал  Дейвид Сиймън е на мнение, че мениджърът на "артилеристите"  Унай Емери не трябва да използва  Петър Чех във финала на Лига Европа срещу Челси.

Както е известно, 37-годишният Чех завършва игралната си кариера в края на този сезон. Петър защитаваше вратата на Арсенал през целия път на тима  до финала в Лига Европа, така че е логично да се очаква, че той ще излезе на старта в Баку на 29 май.

Но ако "сините" вече си гарантираха да участват в следващото издание на Шампионска лига, то за "артилеристите" победа на финала е  последната възможност да получат билет за елитния европейски турнир.

Като се има предвид това, Сиймън съветва Емери да използва Бернд Лено, а не Чех, който, както се очаква, ще стане спортен директор на Челси.

"Според мен,  най-важното е, че Арсенал наистина се нуждае от тази победа. Арсенал се нуждае от това повече от Челси.

Те трябва да влязат в Шампионска лига, а аз винаги съм за това да се използва  най-силният състав. Това означава, че Лено трябва да застане на вратата, но ми се струва, че Чех ще продължи да играе, защото това е последната му среща.

Бях изненадан, когато чух за предстоящото назначаване на Чех. Бях изненадан от времето, когато стана известно. Мислех си: "Откъде дойде изтичането на информацията? Някой от Челси или Арсенал?".

Засега  няма никакво потвърждение, така че не се притеснявам дали Петър ще играе. Той е истински професионалист и дори да премине в Челси,  това няма да се отрази на играта му", заяви Сиймън.

  Сподели
391