Феновете на Арсенал искат преместване на финала в Лига Европа


Н. Гавазов

Феновете на Арсенал искат преместване на финала в Лига Европа

Феновете на Арсенал продължават да протестират срещу провеждането на финала на Лига Европа в Баку.

По-рано привържениците на "артилеристите"  изразиха недоволството си  от факта, че финалния мач на втория по големина европейски клубен турнир ще се играе на разстояние почти 5 хиляди километра от Лондон, а също така и от броя на разпределените билети за отборите, които ще се състезават за трофея.

Сега е добавен нов проблем: поради конфликта между Азербайджан и Армения, представителят на втората страна Хенрих Мхитарян от Арсенал отказа да замине за  Баку. Това обстоятелство накара един от феновете на "артилеристите" да създаде петиция с искане за преместване  на финала от Лига Европа  от Баку в Лондон.

"В допълнение към многобройните и безпрецедентни логистични проблеми, които пречат на повечето фенове на Арсенал и Челси да станат участници във  финала на Лига Европа, решението на УЕФА да проведе мач в Баку (Азербайджан) принуди полузащитника  на Арсенал Хенрих  Мхитарян да откаже да пътува с отбора поради страха от причиняване на телесни повреди на играча - страх, причинен от вековния конфликт между Армения и Азербайджан.

Това решение на УЕФА е такова, че  предпочита печалбите от чистотата, красивата игра и безопасността на футболистите. Тази петиция призовава УЕФА да признае отвратителните последици от решението си и да разреши преместването на финала от Баку на "Уембли" в Лондон. Подписалите тази петиция изразяват солидарност с феновете на Арсенал и Челси, Мхитарян и самата футболна игра", се казва в петицията.

  Сподели
382