Чех: Това ще е забележителен край на кариерата ми


Н. Гавазов

Чех: Това ще е забележителен край на кариерата ми

Вратарят на Арсенал Петр Чех коментира победата във втория мач от 1/2- финала на Лига Европа срещу Валенсия (4: 2) и класирането  на отбора му във финала на турнира.

"Нямам предпочитание с кой ще играем  във финала. Тимът, който успява да достигне до финала, винаги го заслужава. Мач с бившия  отбор във финала на евротурнирите  ще бъде чудесен край на кариерата ми.

С целия ми опит мога да компенсирам скоростта на играта посредством моята подготовка. Ключовият момент винаги е как да се подготвиш на тренировките. Винаги се държа по един и същи начин, независимо дали започвам мача в стартовия състав или оставам на пейката. Готов съм да играя. Наслаждавах се на момента, в който отбелязахме четвъртия гол, защото тогава вече знаех, че стигнахме до финала.

Има дни, когато играеш добре и мислиш, че можеш да продължиш да играеш, но мисля, че взех балансирано решение. Мога да остана във футбола още две години, но предпочитам да се пенсионирам по-рано, отколкото да стане  твърде късно. Исках да го направя според моите собствени условия. Последната ми мечта бе да играя във  финал на европейската купа. Тя се сбъдна, сега мечтата ми е да го спечеля", заяви Чех.

  Сподели
434