Емери: Много се гордея с играчите и нашата работа


Н. Гавазов

Емери: Много се гордея с играчите и нашата работа

Мениджърът на Арсенал Унай Емери даде коментар след победата над Наполи с 1:0 в мач-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа.

Това ли е най-доброто представяне на нашия сезон ...

"Не знам дали това е най-доброто ни представяне, но играхме добре. След трудната победа над Уотфорд, бе добре да спечелим днес в мач срещу много голям отбор. Мисля, че най-важното е да вървиш по своя път и да бъдеш последователен защото за нашата крайна цел трябва да продължим да се подобряваме".

за пристигналите  фенове ...

"Искам също да благодаря на нашите фенове. Тук имахме 1100 човека и това бе приятна атмосфера. Нашият отбор им показа голяма индивидуалност.

Много се гордея с играчите си и с нашата работа. Защото тук показахме, че футболистите  могат да играят срещу добри играчи и да се покажат като големи  личности с нашите идеи. Може би ние искахме да имаме по-добър контрол върху хода на срещата и по-добър контрол върху  топката. Направихме  всичко, което исках. През първото полувреме се почувствахме добре, натиснахме ги и спряхме техните комбинации. Често се озовахме в наказателното им поле  с възможност да отбележим гол".

за английските клубове в Европа ...

"Мисля, че съм преживявал различни моменти в кариерата си. Понякога английските отбори доминират, понякога немски, понякога испански, а сега е добър момент за английските отбори в Европа. Играхме срещу втория отбор в италианската лига, с много добри играчи, те играят много добре. Със своите комбинации те действаха чудесно срещу Ливърпул и отлетяха от Шампионска лига, имайки еднакви точки с 2-то място. Получихме резултат, защото ги уважавахме много. Наполи е голям отбор в Европа, много голям отбор.

за своите постижения в Лига Европа ...

"Израснах в този турнир и мисля, че това ни дава големи възможности, когато не можем да играем в Шампионската лига. Това е шанс да направим нещо важно, този турнир е важен за нас, защото ни дава шанс да играем в Шампионска лига и през следващия сезон. Във Висшата лига има много отбори, които се опитват да попаднат в четворката, а а Лига Европа е много важна за мен и за нас. Днес Наполи със своите  феновете ни показа, че те искат да направят нещо голямо и ако победихме, то е само защото работихме много добре.

Мисля, че заслужихме да победим в  два мача. Наложихме силен натиск върху тях и се защитавахме много добре. Работихме много усилено в този мач".

за ротацията преди мача срещу Кристъл Палас ...

"Сега е много важно да се направи  ротация, защото някои играчи са с травми, а след днешния мач се нуждаем от други футболисти с нова енергия.

Неделята ще бъде много трудна и ще продължим да играем без Сократис. Някои от футболистите, които играят днес, може да не могат да играят в неделя. Искаме да проведем  много мачове, трудни мачове, но трябва да сме добре подготвени. Сега е важно да си починем, а утре ще работим с някои играчи, които не играха днес. Тогава ще се подготвим в правилното състояние за този мач".

За Рамзи ...

"Той показа много голям ангажимент и беше решен да направи нещо важно за нас. Неговата контузия ще ни накара да играем няколко мача без него. Не знам дали той ще играе през останалата част от сезона".

  Сподели
421