Емери: 90 мин. на "Сан Паоло" могат да станат много дълги


Н. Гавазов

Емери: 90 мин. на

Мениджърът на Арсенал Унай Емери сподели очакванията си от предстоящия мач от 1/4-финалите на Лига Европа с Наполи (първи мач - 2: 0).

"В двата отбора има опитни играчи. Имаме голяма история, нашият опонент има много добър треньор. Знаем, че вторият мач ще бъде различен. Очакваме те да покажат най-добрата си игра на своя стадион и пред феновете си.

За нас това ще бъде тест на тактиката. Пред феновете си те ще играят смело. Знаем, че 90 минути тук могат да бъдат много дълги за нас. Искаме да играем в този мач и да не мислим за резултата от първата среща. Ще играем и ще мислим за победа.

В Наполи има много качествени играчи, които ще ни подложат на  натиск и ще създадат проблеми. Имаме футболисти, които са в състояние да наложат битка, както и да действат заедно.

Основната ни цел е да спечелим. Ако вкараш гол, можеш да създадеш добро предимство. Знаем, че ще бъде много трудно, защото те могат да вкарат два или повече гола с тези атакуващи играчи, които са в техния състав. Ние сме решени да проведем мач, като мислим за победата.

Шансовете да стигнем до 1/2 -финала? 50 на 50, нищо не се е променило за мен. Играхме първия мач у дома и спечелихме. Но когато играете срещу Наполи тук, вие си мислите, че те могат да победят. Това е възможно, защото те са много силни у дома.

Анчелоти спечели Шампионската лига три пъти. Те имат страхотни играчи. Тяхната история е страхотна история, а сегашното им представяне им дава големи възможности и оптимизъм", заяви Емери.

  Сподели
402