Спалети: Играта ни бе хаос


Н. Гавазов

Спалети: Играта ни бе хаос

Старши-треньорът на Интер Лучано Спалети сподели мнение за загубата на отбора от Айнтрахт с 1:0 в мач-реванш от осминафиналите на Лига Европа и отпадането на тима от турнира.

"Липсваха ни по малко от всичко. Веднага загубихме баланса си и направихме някои наивни грешки на ниво новобранец, после станахме нервни  и загубихме още повече баланс. Това се превърна в още по- трудна игра за нас.

Ако първоначално не изчистите линиите си или не правите груби подавания, това създава условия за открита борба. Ако третирате топката по-добре, всичко е под ваш контрол.

Ние просто не можахме да задържим топката. Избрах Кейта, а  той не играеше известно време, така че му липсваше физическата подготовка и решимостта, от която се нуждаеше. Поех  този риск.

Дори когато премествахме топката между линиите, ние  не създавахме нищо забележително. Един ранен гол  просто повиши напрежението и ни накара да почувстваме, че нямаме шанс. Веднага го загубихме.

Не бе лесно, преди всичко заради началото. Когато се опитвате да се възстановите от подобна ситуация, играчите, вместо да дават своя принос за отбора, се опитват сами да се справят, това създава повече хаос: ние просто тичаме напред, остават дупки и почти никога не намираме правилните разстояния между различните позиции.

Има големи надежди, искаме да бъдем печеливш отбор веднага, но имаме много малък шанс за това. Това, което трябва да направим, е да се опитаме да занесем у дома си  някои важни резултати с помощта на баланс, но веднага загубихме равновесие.

0-0 от първия мач ни позволиха да стигнем до последните 15 минути и да видим какво ще се случи. Имахме достатъчно време да се справим с ситуацията разумно. Вместо това, ние бяхме незабелязани и хаотични, опитвайки се да прокараме топката през отделни движения, но не и като тим.

Хората казваха, че 0: 0 в първия мач е лош резултат, но въобще не го видях. Имахме възможността да контролираме играта и да покажем цялата сила, с търпение. Но ние не го направихме.

В дербито със сигурност трябва да се справим по-добре, отколкото срещу Айнтрахт. Нуждаем се от повече доверие. Ще погледнем назад към този мач и ще разберем, че неправилно сме го тълкували", заяви Спалети.

  Сподели
482