Емери: Можем да се гордеем с феновете и играчите


Н. Гавазов

Емери: Можем да се гордеем с феновете и играчите

Мениджърът на Арсенал Унай Емери разговаря с журналисти след мача с Рен от 1/8-финалите на Лига Европа. Напомняме, че "артилеристите" постигнаха победа с 3:0 и се класираха за следващата фаза на турнира.

за мача ...

"Днес можем да се гордеем с нашите фенове и играчи, защото беше много трудна седмица срещу Манчестър Юнайтед в неделя и след това днес срещу Рен след нашето поражение. Мисля, че играхме много, много последователно 90 минути, като също така бяхме  конкурентни без топка и много сериозни в отбрана. Те оставяха много играчи в последната трета част на терена, което ни позволи да контраатакуваме и да спечелим място. Не контролирахме много мача, но мисля, че нашата среща бе конкурентна и всичко се получи добре".

за Обамеянг и защо той замени Лаказет ...

"Знаехме, че може би ще ни трябват повече от 90 минути, ако те отбележат гол. Мисля, че Иуоби и Мики  заслужиха  да играят днес, като заменят Лака и Месут,  които свършиха много добра работа. Заменените играчи създадоха 2 положения. Днес се нуждаехме не само в стартовия състав".

Ние сме фаворити в турнира ...

"Тези две срещи бяха много трудни. Днес, например, Интер и Севиля отпаднаха, която много  ни изненада. Ще бъде много трудно срещу всички отбори. Най-важният мач е следващият. След 15 дни ще играем срещу Нюкасъл в Премиер Лига, а след това и в Лига Европа. Ще се подготвим за всеки мач като най-важен".

за успеха на английските клубове ...

"Понякога испанските клубове доминират, понякога английски, италиански или немски. Шампионска лига е много важна, но Лига Европа израсна и сега дава възможност на всеки отбор да играе в Шампионска  лига. Казах на играчите днес, че съм развълнуван от този турнир - не само защото това е възможност да попаднем в Шампионска лига, но и възможност за спечелване на титлата и мисля, че можем да почувстваме възможността да спечелим трофей, като играем срещу големите отбори. Ние заедно с феновете създаваме една голяма и еднаква атмосфера - както в ЛЕ, така и във Висшата лига. Заедно сме по-силни".

за празнуването  на Обамеянг ...

"Нямам собствено мнение по този въпрос. За мен най-важното е неговото представяне  днес".

дали това ни даде вяра ...

"Ние получаваме много голяма увереност след такива мачове. За нас бе  много трудно да се върнем, но реакцията ни бе  много добра. Играта под натиск е добра. Така че можем да растем. Много съм придирчив към себе си, искам да контролираме топката по-добре, защото аз мисля, че срещу Манчестър Юнайтед и днес ние малко губихме топката".

за това, че не иска международна почивка ...

"Да, но това е така. То също ни дава няколко дни за почивка. Но ще продължим да работим през следващата седмица. Ще отидем в Дубай, а някои играчи ще отидат в националните си отбори и след две седмици ние ще се подготвим за мача с Нюкасъл и следващите мачове в Лига Европа. Мисля, че имаме възможност да направим нещо важно през следващия месец".

  Сподели
368