Арсенал постави под угроза участието си в Лига Европа (видео)


Н. Гавазов

Арсенал постави под угроза участието си в Лига Европа (видео)

Арсенал изложи на опасност участието си в Лига Европа, след като загуби първия мач от 1/8 -финала на турнира срещу Рен с резултат 3: 1.

"Артилеристи" направиха четири промени в сравнение със срещата с Тотнъм. Петър Чех, Лукас Торрейра, Месут Озил и Пиер-Емерик Обамеянг се върнаха в отбора.

Колективът на Унай Емери имаше нужда  само от три минути, за да открият сметката си. Алекс Иуоби се оказа  на левия фланг, откъдето  стреля по вратата, а топката неочаквано се плъзна право в мрежата за 0:1

В 12-та минута Арсенал почти удвои резултата. Иуоби изведе Торейра в наказателното поле, но вратарят на Рен  спаси отбора си.

Постепенно французите навлязоха в играта, особено мощни провеждайки края на полвремето. В 40-та минута Сократис Папастатопулос спря противника с цената на нарушение и така видя пред себе си втори  жълт картон. Веднага трябва да кажем, че първият картон на гърка, за нарушение на Бен Арфа, бе пресилен.

Домакините веднага реализираха числено предимство. Бенджамин Буриго изпълни неотразим удар от дистанция, след като преди това ударът му бе в стената - 1: 1.

През второто полувреме Рен напълно завладя инициативата и започна да натоварва Петър Чех, но проблемът дойде откъдето никой  очакваше. В 65-та минута Начо Монреал вкара  топката в собствената си врата след центриране от фланга.  

Арсенал се събуди и се опита да направи нещо след втория гол, но безуспешно -  за разлика от противника, който продължи да създава проблеми за Чех.

В 88-та минута Рен проведе успешна контраатака, в края на която Исмаил Сар прати топката зад гърба на вратаря на гостите за крайното 3:1.

Арсенал загуби втория пореден мач в плейофите на Лига Европа и това наистина е тревожно. Въпреки недостига от един играч, "артилеристите" позволиха твърде много на скромния си съперник и сега ще трябва да отбележат най-малко два пъти в реванша.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
487