Гатузо: Трудно се обръщат такива мачове


Н. Гавазов

Гатузо: Трудно се обръщат такива мачове

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо направи коментар на мача с Дюделанж от 5-я кръг на груповата фаза на Лига Европа. Напомняме, че "росонерите" губеха с 2:1, но в крайна сметка постигнаха победа с 5:2.

"Играхме добре. Дюделанж е сложен съперник, който може да ти достави неприятности. Не е лесно да се обърне такава среща. Формални мачове? Няма такива.

Жалко е да чуваш освирквания по адрес на Бертолачи. Игуаин? Мисля, че го безпокои травма на гърба. Според мен, той не напълно е разрешил този проблем", коментира Гатузо.

"Кутроне трябва да продължава да бележи и да подобрява своята техника. Той може да се справя много по-добре, но трябва да запази това си желание да бъде още по-силен. Никой няма съмнение в неговата страст към отбора, но техниката му трябва да се подобри. На моменти Халилович можеше да подаде, но предпочиташе да задържи и да дриблира. Често прочитаме лошо тези ситуации", добави италианецът.

"Хареса ми играта на Хосе Маури. Не исках много да променям състава, но от самото начало възнамерявах да пусна Маури. След това прецених, че не е добра идея да направи три промени в средата на терена. Знам, че Хосе може много да ми даде.

Трудно е да играеш добре, когато си направил много промени. Вижте Тиемуе Бакайоко. В началото на сезона изпитваше много трудности, защото не играеше постоянно. Сега изживява нещо съвсем различно. Бе важно да победим и реагирахме добре, когато изоставахме в резултата. Натиснахме противника, но знаех, че ще изпитваме трудности", каза още наставникът на "росонерите". 

Гатузо даде коментар и на предстоящото ористигане на Пакета от Гремио. Бразилецът ще тренира с Милан до Нова година, а от януари ще може участва и в мачовете на отбора. 

"Пакета? Той ще бъде в Милано след 12-13 дни. Ще остане тук 3-4 дни, ще изучи града, ще си почива. Трябва да разберем, как най-добре можем да го използваме на терена", заяви Гатузо.

 

  Сподели
398