Традицията сочи: победител е Левски


Н. Гавазов

Традицията сочи: победител е Левски

Левски - АИК
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 26.08.2010
Час: 20:30
Съдия: Виктор Швецов (Украйна)

 

В четвъртък от 20.30 ч. на стадион „Георги Аспарухов" Левски посреща АИК в среща - реванш от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Първият мач в шведската столица завърши при резултат 0:0, което означава, че на „сините" е достатъчна и минимална победа, независимо с какъв резултат, за да продължат напред. Мачът се явява за Левски един от най-важните за сезона. При евентуално класиране, отбора на Ясен Петров ще повиши самочувствието си и със сигурност ще заиграе още по-уверено. „Сините" в предишния кръг на Лига Европа елиминираха друг представител на Швеция - Калмар. Ако се вгледаме в класирането на Алсвенскан, АИК е по-назад в класирането от предишния съперник на Левски, допуснал е повече голове, отбелязал е по-малко такива, което означава, че българския отбор не би трябвало да има проблеми срещу настоящия си противник, който според статистиката се оказва по-слаб от Калмар. В родната ни „А" РФГ „сините" провеждат една успешна кампания, която бе помрачена единствено от загубата срещу Черноморец Бургас. В последния кръг срещу Калиакра бе постигната победа с 3:0, като шестима от титулярите не играха, с цел да си отпочинат преди решителния двубой тази вечер в Лига Европа.

АИК завърши на първо място миналата година в шампионата на Швеция, но през настоящия сезон тима се намира в очевидна криза. Отборът бе напуснат от някои от титулярите си, а други отказват да продължат договорите си. Във вътрешното първенство АИК се намира на 13-то място и само на две точки от зоната на изпадащите, като нападателите му са вкарали най-малко голове от всички тимове в групата. При всички положения противникът на Левски от тази вечер няма да излезе като обречен и ще се опита да се възползва от грешки в отбраната на българите, особено при изпълнение на статичните положения, където всъщност им е силата. Шведите са добри и в единоборствата и са изключително мощни и здрави футболисти.

Мача за „сините" пропуска Балтанов. На вратата не е ясно кой ще предпочете Петров. Последните индикации са, че това ще бъде Георги Петков, но явно своето решение специалиста ще вземе непосредствено преди двубоя. В защита ще видим Мюлдер, Иванов, Милиев и Минев. Атаката ще бъде водена от Дембеле, а на левия фланг ще застане Жоазиньо. Отдясно най-вероятно ще бъде Даниел Младенов, а в средата Дарко Тасевски, който ще подсигурява своя нападател. Йовов се завръща в средата на терена след контузия и ще си партнира с Гаджев. Това всъщност бе и най-проблемния пост за Ясен Пертров.

Треньорът на шведите Алекс Милнър няма да може да разчита на контузения Йозкан. В отбора се завръща звездата Джонсън, други контузени няма. Най-вероятно схемата на игра ще бъде с един нападател отпред, две крила и един офанзивен полузащитник. На вратата най-вероятно ще застане отново Турина, а пред него ще бъдат Лоренцон и Йохансон. Гостите ще се опитат да задържат топката повече в средата на терена, който ще бъде наситен с техни футболисти и ще търсят начин да се възползват от статичните положения. При всички положение ще пресират своя противник в своята половина, за да разстроят играта му. Атаките най-вероятно ще се осъществяват посредством дълги топки към Мохамад Бангура, който е един техничен и интелигентен футболист.


И двата отбора излизат с равни шансове за днешния мач. Традицията сочи, че „сините" не би трябвало да имат проблеми срещу своя съперник. В историята си Левски е постигал пет пъти 0:0 в първия си двубой като гост в Европа и винаги е продължавал. Няма причина да не го стори и сега, още повече, че има пресен успешен опит с друг представител на шведската школа. От друга страна „сините" са домакини и ще разчитат на своята публика.

АИК също има своите шансове. При грешка на Левски и попадение в тяхната врата, домакините ще се окажат в много трудна ситуация. Освен това шведите ще започнат мача спокойно, защото отбора който се нуждае повече от головете е българския. В Швеция хората на Ясен Петров повече се отбраняваха, но сега със сигурност ще се открият, търсейки гола.

Въпреки, че „сините" са фаворит в мача, винаги трябва да имаме едно наум, когато за противник имаш пред себе си представител на Швеция. Освен това Левски е отбор, който е доказал, че може да загуби спечелени мачове срещу слаби противници, и винаги да поднесе неприятна изненада на своите фенове. Аз лично не бих заложил никога на игра с един знак и освен „единица", бих използвал и „хикс".

Прогноза: Левски - АИК под 2,5 гола


Последни 5 изиграни срещи:

Левски:

05 август Левски - Калмар 5:2 (Лига Европа)
09 август Левски - Локомотив София 3:1 (А група)
15 август Черноморец - Левски 2:1 (А група)
19 август АИК - Левски 0:0 (Лига Европа)
22 август Левски - Калиакра 3:0 (А група)

АИК:

04 август Розенборг - АИК 3:0 (Шампионска лига)
08 август АИК - Бромапойкарна 2:1 (Алсвенскан)
14 август АИК - ГАИС 1:0 (Алсвенскан)
19 август АИК - Левски 0:0 (Лига Европа)
23 август Йоребрьо - АИК 1:0 (Алсвенскан)


Досегашни срещи:

Левски - АИК

1 мач
0 победи за Левски
1 равенство
0 победи за АИК
Голова Разлика: 0:0


Коефициенти от bet365:
Левски - 1.40
Равен - 4.20
АИК - 7.00

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
159