Лацио се справи с Марсилия, масови безредици белязаха мача


FUTBOL-TV

Лацио се справи с Марсилия, масови безредици белязаха мача

Лацио записа успех с 3:1 като гост на Олимпик Марсилия в среща от груповата фаза на Лига Европа. Масови безредици обаче белязаха двубоя. Те се случиха малко преди неговия старт. Часове преди старта на мача в центъра на града край Лазурния бряг се разрази същинско меле между фенове на двата тима, както и части от полицията.

Сблъсъците бяха толкова сериозни, че се наложи намесата на специализираните сили, докато в същото време летяха всякакви пособия, както и пиротехнически изделия навсякъде. Проблемите по улиците продължиха и по трасето, където се придвижи автобуса на Лацио за "Стад Велодром". За щастие нямаше официални лица, които да са пострадали. По непотвърдена информация - в мелето са участвали и фенове на българския Левски, които са пътували, за да подкрепят Лацио.

Иначе в 10-ата минута гостите откриха резултата, след като Уолъс се възползва от центриране от корнер и вкара за 1:0. След почивката тимът на Симоне Индзаги продължи да бъде по-активният отбор и след близо час игра поведе с 2:0. Автор на попадението бе Фелипе Кайседо, който получи отличен пас от Чиро Имобиле и удвои резултата.

Домакините върнаха един гол в 86-ата минута чрез Димитри Пайет, но в добавеното време на срещата Марушич отново възстанови преднината на "орлите" на два гола, оформяйки крайния резултат 3:1 за Лацио.

  Сподели
458