Лудогорец ще запише първи успех в ЛЕ срещу АЕК Ларнака


FUTBOL-TV

Лудогорец ще запише първи успех в ЛЕ срещу АЕК Ларнака

АЕК Ларнака - Лудогорец
Стадион: "ГСП", Никозия
Дата: 25.10.2018 г.
Час: 19:55 ч.
Съдия: Eнеа Йорджи (Албания)

АЕК Ларнака приема Лудогорец в Никозия в среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. И двата отбора загубиха в първите си два мача и сега ще търсят първите си спечелени точки от старта в кампанията си в груповата фаза. Любопитно е да се отбележи, че и два тима са отбелязали по два гола до момента, като разградчани са инкасирали 4, а тимът от Ларнака - с един повече. Прогнозата на Futbol Tv и на Futbolbet е за знак - 2.

В Лудогорец има една съществена промяна през последните дни. Мениджърът на тима Пауло Аутуори напусна след двубоя за първенство срещу Левски (победа с 2:1). На поста ще го замени помощникът му Антони Здравков. Сухия до скоро беше селекционер на младежкия национален отбор, но допусна няколко слаби резултати. Все пак ръководството на Лудогорец му гласува доверие и той ще дебютира начело на Лудогорец в турнира Лига Европа.

Тони Здравков веднага направи една промяна. Той върна в групата - нападателя Якуб Шверчок. Полякът бе в немилост при предишния наставник Пауло Аутори заради неразбирателство между двамата. Поради тази причина Шверчок не играеше в последните няколко двубоя на разградчани. Аутори обаче напусна тима и сега полякът ще получи по-голяма възможност за изява да докаже, че има качества да играе в Лудогорец.

Всички картотекирани в Европа футболисти заминаха с Лудогорец за Кипър за двубоя срещу АЕК Ларнака. Групата на шампионите наброява 22-ма играчи, като в това число попада и трети вратар - Даниел Наумов. Тони Здравков води със себе си всички футболисти по две причини - първата е няколкото играчи, които са с травми след мача с Левски, а втората е гостуването на Септември, което идва веднага след гостуването в Никозия, а преди него Лудогорец няма да се прибира в Разград.

Реално проблем има единствено с Клаудио Кешерю, който е под въпрос за гостуването в Кипър. Румънецът поиска смяна по време на дербито с Левски, след като почувства сериозен дискомфорт в началото на втората част. По неофициална информация Кешерю е имал проблеми още преди старта на дербито, но заради важността на срещата самият той е настоял да играе, заради което лекарският щаб е направил и невъзможното да го вдигне на крака. Припомняме, че румънецът не игра в предишния мач от Лига Европа - гостуването на Цюрих, загубено с 0:1, а сега е на път да пропусне още един двубой от евротурнирите.

"Както знаете, в АЕК почти няма кипърски футболисти. Изцяло испанска колония плюс бразилци, македонци. Директорите също са испанци. Един отбор, който се опитва да играе агресивно, да играе директен футбол. АЕК ще бъде труден съперник, но нашият отбор знае за какво отива в Кипър. Има болежки след мача с Левски, но се надявам, че до довечера или най-късно утре ще са отшумели и ще мога да разчитам на всички играчи", заяви Тони Здравков.

 

ПРОГНОЗА: АЕК - ЛУДОГОРЕЦ 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - АЕК Ларнака
(Кипър)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
20.10.2018 Първа Дивизия АЕК Ларнака 3 - 0 Докса Катокопия
07.10.2018 Първа Дивизия Ермис Арадипоу 1 - 2 АЕК Ларнака
04.10.2018 ЛЕ група A Байер Леверкузен 4 - 2 АЕК Ларнака
29.09.2018 Суперкупа Апоел Никозия 1 - 1 АЕК Ларнака
24.09.2018 Първа Дивизия АЕК Ларнака 1 - 0 Омония Никозия


Последни 5 срещи - Лудогорец Разград
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
20.10.2018 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 2 - 1 Левски София
07.10.2018 Първа ПФЛ Ботев Враца 1 - 4 Лудогорец Разград
04.10.2018 ЛЕ група A Цюрих 1 - 0 Лудогорец Разград
29.09.2018 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 5 - 1 Черно море
26.09.2018 Купа на България Несебър 1 - 3 Лудогорец Разград


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
480