Грешка на Манолев провали ПСВ Айндховен срещу Сибир (видео)


Н. Гавазов

Грешка на Манолев провали ПСВ Айндховен срещу Сибир (видео)

Със срещата Сибир - ПСВ Айндховен бе даден старта на всички плейофни двубои днес за влизане в групите на Лига Европа. Българинът Станислав Манолев игра цял мач и се представи отлично, но в допълнителното време на мача негова грешка се оказа фатална за отбора му, който загуби с минималното 0:1.

Мачът бе много равностоен, с поделено преимущество, като в самото начало и двата отбора имаха чудесни шансове да открият резултата. След това играта се успокои, домакините владееха повече топката и залагаха на бързи атаки, докато холандците разчитаха на постепенно разиграване и на статичните положения.

Двата отбора остана с човек по-малко преди почивката след като в 39 минута Родригес подкоси Шевченко, но след това го наплю и го изблъска и бе изгонен. Шевченко също получи жълт картон за прекалени претенции, а в 43-та минута си изпроси втори за симулация и също напусна терена.

През второто полувреме Айндховен бе по-активен, а домакините разчитаха на контраатаки. До опасан положения както в първата част не се стигна, с изключение на гредата на Тойвонен в 80-та минута.

Развръзката дойде в допълнителното време, когато Стив Ренет центрира отдясно, Манолев протегна крак, но не достигна топката, за да я изчисти, и тя достигна до Астафиев, който отляво в в наказателното поле я изпрати към Александър Дегтряев, и той под плонжа на Исаксон отбеляза единствения гол в срещата.

Видео: Тук

  Сподели
157