Васил Божиков вкара при важна победа на Слован (Братислава) (ВИДЕО)


А. Франгов

Васил Божиков вкара при важна победа на Слован (Братислава) (ВИДЕО)

Българският национал Васил Божиков изигра цял мач и се разписа за своя Слован (Братислава) при домакинството на австрийския гранд Рапид (Виена). Словашкият тим победи с 2:1 и ще се опита да брани преднината си в реванша следващата седмица, който ще определи кой от двата тима ще участва в плейофите за групите на Лига Европа.

Дени Алар смълча трибуните с бърз гол за гостите от Рапид в 12-та минута. В 29-та, обаче Васил Божиков вдъхнови обрата на своите. Българинът засече по страхотен начин центриране от корнер с глава, топката тупна на земята и се оказа неспасяема за вратаря на виенчани Щребингер.

Матео Барач си вкара нелеп автогол в 49-та минута и направи обрата на Слован пълен. Резултатът 2:1 се задържа до края на срещата, въпреки че гостите от Рапид получиха право да изпълнят дузпа в 82-та минута. Вратарят на домакините Грайф се намеси блестящо и запази предимството на своите.

Крайният победител от двойката ще играе срещу Хайдук (Сплит) или ФКСБ (Румъния) за място в групите. По-рано днес двата тима завършиха 0:0 в Хърватия.

 

  Сподели
497