Лазар Марин бележи за Торпедо, грузинците чакат Лудогорец (ВИДЕО)


А. Франгов

Лазар Марин бележи за Торпедо, грузинците чакат Лудогорец (ВИДЕО)

По всяка вероятност, ако Лудогорец успее да отстрани Зрински (Мостар) ще трябва да се изправи срещу грузинския Торпедо (Кутаиси), който тази вечер разби с 5:2 албанския Кукеши в Тбилиси. Българинът Лазар Марин, който от този сезон носи екипа на Торпедо вкара третия гол за своя тим.

Куханидзе вкара два гола до 15-та минута за домакините, а Харба върна един за Кукеши в 22-та. В 28-та минута Лазар Марин получи пас от дълбочина, напредна бързо по лявото крило, преодолявайки защитник на Кукеши, стреля силно и остави безпомощен вратаря на гостите. Това е и първи гол за Марин в Грузия, който миналата година носеше екипа на Ботев (Пловдив) в родната Първа Лига. Кимадзе покачи на 4:1 три минути по-късно, а в края на мача паднаха и другите два гола - Капанадзе в 86-та направи 5:1 за Торпедо, а дузпа две минути по-късно, вкарана от Плаку за гостите остави илюзорни шансове на Кукеши за реванша следващата седмица в Албания.

По същото време Лудогорец постигна минимална победа с 1:0 в първата си среща срещу Зрински. Коварният резултат означава, че още нищо не е решено. "Орлите" ще трябва да изиграят много стабилен мач-реванш в Босна, ако искат да достигнат плейофната фаза на турнира и евентуална среща с Марин и компания.

 

  Сподели
519