Лудогорец ще вземе аванс след първия мач с Жрински Мостар


FUTBOL-TV

Лудогорец ще вземе аванс след първия мач с Жрински Мостар

Лудогорец - Жрински Мостар
Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Дата: 09.08.2018 г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Виталий Мешков (Русия)


Лудогорец приема Жрински Мостар на своя стадион в Разград в първа среща от третия предварителен кръг на Лига Европа. Българският шампион е фаворит в срещата, макар да се заговори за нещо като криза в клуба, след ранното отпадане от Шампионска лига и колебливия старт в родното първенство. Прогнозата на Futbol Tv и Futbolbet е за знак - 1.

В лагера на Лудогорец настроението не е особено приповдигнато. Никой в тима не е доволен от отпадането от Шампионска лига, но по-незадоволително е поражението у дома от Локомотив Пловдив.

Бразилският старши треньор на Лудогорец Пауло Аутуори вероятно ще направи промени в сравнение с 11-те, които започнаха срещу "смърфовете". Самият той отрече това, но по всяка вероятност ще има някоя друга рокада в състава.

"Ще коригираме проблемите, които имаме досега, и ще покажем друго лице. Ако отборът не беше показал добър футбол и не беше създал ситуации, щях да съм притеснен, но няма да променям нищо за мача в Лига Европа. Играем добър футбол", каза Аутуори.

Съперникът на Лудогорец в третия квалификационен кръг на Лига Европа не е непознат в България. Жрински Мостар вече е отпадал от български тим. Това се случи преди 5 години, през сезон 2013/14, когато Ботев Пловдив на Станимир Стоилов ги изхвърли с общ резултат 3:1. Първият двубой, който се игра в Мостар, завърши 1:1, като Симеунович изведе домакините напред, а Ромарио Кортзорг изравни в началото на втората част. На реванша в Бургас "канарчетата" биха с 2:0 след късни попаденията на Мариян Огнянов и Тодор Неделев. От онзи състав на Жрински са останали само двама играчи - Амер Бекич и Хървое Баришич, който обаче не влезе в игра срещу пловдивчани.

Големи проблеми споходиха Жрински Мостар само часове, преди босненците да излетят за България. В неделя вечер те загубиха дербито на страната, падайки с 0:2 от Железничар Сараево. Двете попадения вкара Кърпич в 36-ата и 41-ата минути от дузпи.

Не обаче поражението е най-лошото нещо за треньора на Жрински Анте Мише. Той загуби двама от своите играчи за първия мач с Лудогорец. Още в 16-ата минута с травма терена напусна Хървое Баришич. Въпросният халф вкара един от головете за успеха с 2:1 над Валета в Малта, който класира Жрински в следващата фаза.

Другият контузен също е хърватин - Стефан Барич. Халфът също получи травма преди почивката - в 42-ата минута. В официалния сайт на съперника на Лудогорец признават, че наставникът Анте Мише е бил дал почивка на цели 8 от своите играчи преди гостуването в Разград. Както е известно, в първия мач няма да играе халфът Марин Галич, който получи червен картон срещу Валета.

"Лудогорец има бюджет, какъвто си поиска, над 50 милиона евро. В отбора има 17 чужденци. Бяха по-добри от МОЛ Види и незаслужено отпаднаха. Сега ще трябва да променят нещо. Предстои ни труден мач. Надявам се, че ще имаме силите да се представим добре", заяви треньорът на хърватите - Анте Мише.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ЖРИНСКИ МОСТАР 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Лудогорец Разград
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
04.08.2018 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 0 - 1 Локомотив Пловдив
01.08.2018 ШЛ Квалификации МОЛ Види 1 - 0 Лудогорец Разград
28.07.2018 Първа ПФЛ Берое 1 - 1 Лудогорец Разград
25.07.2018 ШЛ Квалификации Лудогорец Разград 0 - 0 МОЛ Види
21.07.2018 Първа ПФЛ Лудогорец Разград 1 - 0 Етър Велико Търново


Последни 5 срещи - Жрински Мостар
(Босна и Херцеговина)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
05.08.2018 Висша Лига Железничар Сараево 2 - 0 Жрински Мостар
02.08.2018 ЛЕ Квалификации Валета 1 - 2 Жрински Мостар
29.07.2018 Висша Лига Жрински Мостар 3 - 1 ГОШК Габела
26.07.2018 ЛЕ Квалификации Жрински Мостар 1 - 1 Валета
21.07.2018 Висша Лига Слобода Тузла 0 - 1 Жрински Мостар


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
481