Левски продължи участието си в Лига Европа


-.

Левски продължи участието си в Лига Европа

Отборът на Левски продължи участието си в Лига Европа, след като в днешния двубоя си реванш  втория от предварителен кръг на реномиарния турнира победи ирландския Дъндолк с 2:0. Така сините продължават напред с общ резултат 8:0. Левски успя да открие резултата още в 4-та минута на първата част благодарение на Гара Дембеле. Той получи топката на границата на наказателното поле, след което шутира, откривайки резултата Ориъл Парк. В 19-та минута Тасевски намери Минев на десетина метра от вратата, но левият бранител стреля в аут от отлична позиция. Въпреки ранното попадение на Левски домакините започнаха да се завземат от шока в средата на полувремето и да опитват атаки към вратата на Петков.

В 33-та минута Левски получиха правото да изпълнят пряк свободен удар заради нарушение срещу Балтанов. Владимир Гаджев изпълни от 30 метра, първоначално стража на Дъндолк изби кълбото, но то попадна отново на крака на Дембеле, който отбеляза второто си попадение днес. Така Левски се отегли на почивката с два гола преднина.
Второто полувреме на срещата отново започна с натиск на сините. В 63-та минута Мариан Огнянов изведе добре Дъстли Мюлдер отдясно, той обаче не успя да намери точно Исмаил Иса в пеналта. Две минути по-късно Исмаил Иса успя да отблежи, но страничният съдия маркира засада. В края на двубоя опасен шут на Стивън МакДонъл беше насочен под гредата на врата на Левски, но Георги Петков спаси брилянтно. Фактически това бе първата реална опасност пред българската врата за целия мач.

Така Левски продължава в следващия етап от надпреварата, където ще се изправи срещу шведския тим Калмар, надделял също с 2:0 в реванша си с Дачия Кишинев (в първия мач 0:0).

  Сподели
151