Гарсия: Атлетико е прекрасен отбор, няма от какво да се срамуваме


Н. Гавазов

Гарсия: Атлетико е прекрасен отбор, няма от какво да се срамуваме

Старши-треньорът на Олимпик Марсилия Руди Гарсия сподели мнение за финалния мач в Лига Европа с Атлетико Мадрид. Както е известно,  "дюшекчиите" победиха с 3:0 и спечелиха турнира. Наставникът на провансалци не смята, че играчите му има от какво да се срамуват, защото срещу себе си са имали много силен съперник.

“Изпуснахме нашия шанс през първото полувреме. Ние получихме първата реална възможност за гол в този мач, но за съжаление, не успяхме да се възползваме. А след това една грешка доведе до гол в полза на съперника", заяви Гарсия.

"Срещу отбор като Атлетико Мадрид ти не бива да допускаш изоставане в резултата, защото след това става много трудно. Съперникът повиши нивото на играта си в през второто полувреме. Аз съжалявам за това, че не ни провървя, когато Митроглу удари гредата. Гол в тази ситуация щеше да ни даде шанс да се върнем в мача и да се надяваме на обрат. Атлетико е прекрасен отбор. Ние няма защо да се срамуваме от тази загуба", каза още специалистът.

Треньорът говори и за травмата на лидера Дмитри Пайе. Напомняме, че капитанът на марсилци започна мача, въпреки че не бе напълно възстановен от травмата на бедрото. 31-годишният футболист обаче не издържа и напусна терена в 32-та минута, отстъпвайки мястото си на Максим Лопес.

“Реших да пусна Пайе от първите минути. Той е един от най-добрите ни играчи и дори с ограничените си възможности успя да създаде шанс за Жермен. След като напусна игра, ни липсваше и при изпълнението на статичните положения. Защото Атлетико е отбор, който допуска голове от статични положения", обясни наставникът на марсилци.

"Направихме фитнес тест сутринта преди мача. Той не се опасяваше за травма, а се безпокоеше ,  дали ще може да рита топката достатъчно силно. Контузията му не се усложни по време на мача, просто той не бе напълно готов. Нов  подобни мачове трябва да се рискува", завърши Гарсия.

  Сподели
480