Летящ Левски прегази Дъндолк в дебюта на Ясен Петров (видео)


А. Терзийски

Летящ Левски прегази Дъндолк в дебюта на Ясен Петров (видео)

Левски стартира по феноменален начин сезон 2010-2011, след като развинти с 6:0 ирландския Дъндолк пред над 13 000 зрители на стадион "Георги Аспаруов" в столицата в двубой от втория предварителен кръг на Лига Европа при официалния дебют на треньора Ясен Петров. С повече от впечатляващ дебют в официален мач със "синята" фланелка се отличиха Даниел Младенов и Гара Дембеле, като крилото, което бе привлечено от Пирин (Благоевград), заби два гола във вратата на гостите, докато тъмнокожият бивш стрелец на Локомотив (Пловдив) записа едно попадение на сметката си. Името си сред голмайсторите успяха да регистрират още Христо Йовов и завърналият се от престой в тима на Локомотив (Мездра) Исмаил Иса, който се разписа на два пъти, след като се появи в игра като резерва. Редно е да се отбележи, че българският отбор бе пълен господар на терена и пропиля поне още 4-5 прекрасни възможности за гол, а освен това удар на Жоазиньо тресна страничната греда на вратата пазена от Чери.


"Сините" започнаха много по-напористо срещата и още в 12-ата минута те успяха да открият резултата. Автор на попадението стана Христо Йовов, който се ориентира много добре в близост до малкото наказателно поле след изпълнение на ъглов удар и с премерен шут закова топката във вратата на Чери за 1:0. Гостите от Ирландия все още не бяха преодоляли шока от първият гол, когато само 120 секунди след това получиха втори в своята врата. Новопривлеченият Даниел Младенов съумя да отбележи първото си попадение със "синия" екип в дебютното си участие в официален мач за столичани, след като Дарко Тасевски изведе добре Веселин Минев по левия фланг, а защитникът от своя страна намери по превъзходен начин Дани Младенов, след което с елегантен удар с левия крак крилото забоде коженото кълбо в мрежата зад Чери за 2:0.

Тоталната доминаия на Левски продължи и в 26-ата минута Владимир Гаджев пробва шут от дъгата на пеналта, който обаче се оказа прекалено слаб, за да затрудни вратаря на гостите. Пет минути по-късно Христо Йовов можеше да реализира своя втори гол в двубоя, но прехвърлящият му удар прелетя над вратата на Дъндолк.

След това в 37-ата минута се откри нов шанс за гол пред Бижутера, но изстрелът му след подаване на Жоазиньо бе париран от стража на ирландите Чери. Малко след това топката се озова в краката на Влади Гаджев, който пробва късмета си от далеч, но и този път Чери закова топката в прегръдките си.

Положенията пред вратата на гостуващия тим се редяха едно след друго и само минута по-късно голкипърът на Дъндолк отново трябваше да се намесва авторитетно, този път след хубава атака от дясно и още по-добър завършващ удар на Дарко Тасевски.

В 42-ата минута минута обаче нищо не можа да спре Гара Дембеле, който направи преднината на "сините" класическа с първото си попадение за новият си отбор. Македонският наионал Дарко Тасевски подаде към чернокожия нападател. Той преодоля двама защитници на съперника и със силен диагонален изстрел матира Чери за 3:0.

В края на първото полувреме гостите от Дъндолк най-после успяха да създадат едно от малкото си положения пред вратата на Георги Петков. След ентриране от фаул, играч на ирландците игра с глава, но вратарят на "сините" улови коженото кълбо сигурно. 

Втората част започна вихрено за българите. Не бе изминала и една минута от подновяването на играта, когато бившият футболист на Пирин Дани Младенов вкара втория си гол в двубоя, след като бе изведен в коридор от Веско Минев и леко чукна топката зад стража на ирландците, правейки резултата 4:0 в полза на Левски.  В 59-ата минута Владо Гаджев намери много добре Гара Дембеле на граниата на наказателното поле, чернокожият таран стреля без да се бави, но Чери бе на мястото си и спаси.

Четири минути след това Гейнър опита изненадващ далечен шут, който обаче не се оказа сериозна трудност за Георги Петков. В 69-ата минута появилият се като резерва Александър Александров можеше да отбележи с глава отблизо, но топката премина на сантиметри от лявата греда на Чери. В 75-ата минута Брийн стреля с глава в аут след центриране от корнер. Само две минути по-късно вратарят на Дъндолк Пирът Чери отрази по блестящ начин страховит шут на Гара Дембеле от точката за изпълнение на дузпа.

Направилият великолепен мач Жоазиньо нямаше късмета да запише името си сред голмайсторите в 80-ата минута, когато изстрелът му с левия крак се отби от левия страничен стълб на вратата охранявана от Чери. Десният бранител на "сините" Стефан Станчев получи възможност да направи добавка, но и неговият шут по тревата не бе успешен, след като стражът на гостите се намеси добре и изби в ъглов удар.

Левскарите успяха да увеличат аванса си на 5:0 в 86-ата минута, когато резервата Исмаил Иса забоде с глава коженото кълбо в мрежата зад Чери след отлично центриране отляво.

В даденото от главният съдия Даниеле Орсато продължение на мача гостите от Дъндолк съумяха да стигнат до най-опасното си положение. То дойде след прекрасен параболичен шут от около 22-23 метра на Ленън, но за съжаление на ирландците той срещна напречната греда на вратата на Георги Петков.

Това обаче съвсем не бе всичко в тази среща, тъй като времето стигна и за още един гол във вратата на ирландците, дело отново на Исмаил Иса. Сашо Александров изведе с много елегантно подаване Влади Гаджев зад отбраната на Дъндолк, но вратарят на гостите изпревари полузащитникът на "сините" и изби топката. Тя обаче попадна на крака на завърналият се от престой в Локомотив (Мездра) Исмаил Иса, който с леко докосване я изпрати в мрежата за крайното 6:0 в полза на Левски.

Видео: Тук

Снимка: sportni.bg

  Сподели
138