Симеоне: Спряхме атаката на Арсенал


Н. Гавазов

Симеоне: Спряхме атаката на Арсенал

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне коментира мача-реванш от полуфиналите на Лига Европа с Арсенал, който "дюшекчиите" спечелиха с 1:0 и се класираха за финала след равенството 1:1 в първата среща в Лондон. Единственият гол вкара Диего Коста в продължението на първата част когато бе изведен от Гризман в наказателното поле и се справи с Белерин преди да матира вратаря за 1:0. Във втората част големи възможности за гол пропуснаха и двата отбора на няколко пъти и резултатът не се промени.

"Аз съм лицето на цяла група от хора, които много работят, но никой не ги вижда. Заедно вървим в една и съща посока и всичко се развива добре. Искаме да продължим в същия дух и да завършим втори в Примера", заяви Симеоне.

"Радостни сме, че се класирахме за финала. Искахме да покажем игра, както в последния решаващ мач. Отборът толкова добре се справи през миналата седмица, наложи се да страдаме, а Ян Облак бе великолепен.Но така правят големите играчи - доказват се в най-важните мачове, а съотборниците им се стремят да са на тяхното ниво", добави специалистът.

"Искахме да спрем атаката на Арсенал и мисля, че добре се справихме с това. Люка Ернандес пазеше Месут Йозил и не му позволи да направи нищо. Томас игра дълбоко и неутрализира Дани Уелбек. Витоло е на ниво от самата си поява в отбора. Всички го приеха много добре, а и знаехме какво да очакваме от него. Облак и Гризман имаха нужда от месеци, за да се впишат в тима, а той го направи веднага", каза още аржентинецът.

"В такива мачове се пише историята на даден клуб, стадионът трябва да бъде крепост, а именно такава е арената на Атлетико. Днес феновете бяха с нас, буквално извървяха всяка крачка с нас до финала. Това е един от първите запомнящи се мачове в историята на "Ванда Метрополитано", завърши Симеоне.

  Сподели
445