Симеоне: Оцеляхме


Н. Гавазов

Симеоне: Оцеляхме

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне сподели мнение за първия мач от полуфиналите на ига Европа с Арсенал, който завърши при резултат 1:1. Напомняме, че испанците останаха с човек по-малко още в десетата минута, но въпреки получения гол, успяха да изравнят чрез Антоан Гризман в края на срещата.

"Много трудно се играе срещу Арсенал като гост: това е великолепен стадион, прекрасен треньор, а ние сме десет.

Просто е невероятно как играха футболистите на Атлетико, как се справиха с натиска. Нашите фенове ни предадоха позитивна енергия.

Буквално се наложи да оцеляваме, това е най-доброто описание на случилото се.

Помня мача с Барселона, когато Филипе Лус бе изгонен в 13-та минута, помня Шампионска лига, когато изгониха Торес. Този отбор върши фантастична работа през годините.

На такъв стадион, когато Арсенал постоянно атакува, ние трябва да се раздаваме във всяка минута. Това е най-прекрасното във футбола.

Когато тимът играе в обикновен режим, той има повече възможности за гол. Но когато се защитаваш по този начин, тогава демонстрираш характер. Това е послание към всички, които ни следят.

Сезонът е много труден за Атлетико. Имаше голямо количество промени, нов стадион. Сега имаме 50% шансове да се класираме за финала в Лига Европа", заяви Симеоне.

  Сподели
117