Симеоне: Шансовете в сблъсъка с Арсенал са 50 на 50


Н. Гавазов

Симеоне: Шансовете в сблъсъка с Арсенал са 50 на 50

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне даде своята оценка на Арсенал, който е съперник на мадридчани в полуфиналите на Лига Европа.

"Може би това е най-силният съперник, те имат много богата история в евротурнирите, разполагат с истински значим треньор, много умел, а също така футболисти, които силно играят. Шансовете в този сблъсък са 50 на 50", заяви Симеоне.

 

Напомняме, че Спортинг Лисабон се наложи над Атлетико Мадрид с 1:0 в реванша помежду им от 1/4-финалите на Лига Европа. Въпреки поражението испанците продължават напред в турнира. Преди седмица Атлетико се наложи сравнително лесно на "Wanda Metropolitano" с 2:0 и така с общ резултат - 2:1 преминават в следващата фаза на надпреварата. Голът за португалците в реванша вкара Фреди Монтеро в 28-ата минута. Центриране на Бруно Фернандеш изненада Облак, който позволи топката да го прехвърли, а заелият позиция на далечната греда Монтеро от малък ъгъл откри резултата. До края на мача положения имаше и пред двете врати, но до нов гол така и не се стигна. Буквално в самия край домакините имаха и претенции за игра с ръка в наказателното поле на "дюшекчиите", но реферът подмина ситуацията.

Арсенал пък направи 2:2 с ЦСКА Москва в Русия, в мач-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа, след победа с 4:1 в първата среща между двата тима. Постройката на Арсен Венгер не беше отслабена, но желанието за победа бе видно само в края на срещата. Домакините откриха резултата в 39-ата минута след гол на Чалов, който добави при удар с глава, спасен от Чех - 1:0. В 50-ата минута отново Чех спаси удар на Головин, но Набабкин бе там да добави отново за 2:0. В 75-ата минута Дани Уелбек бе изведен от Елнени около дузпата за 2:1, преди в самия край отново Елнени да изведе Рамзи сам срещу вратаря за 2:2.

По-рано мениджърът на Арсенал Арсен Венгер изрази радостта си от това, че отборът успя да намери изход от трудната ситуация в мача-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа с  ЦСКА Москва:

"Бяхме леко изненадани от интензивността на играта и не успяхме да се справим с противника през първото полувреме. Бяхме малко сковани, но добре реагирахме. По-добре действахме след почивката. Притежаваме играчи, които винаги могат да вкарат и когато направихме 2:1, това стана голям удар по тях, те вече не успяха да се справят с това. Нужна е концентрация. Виждате, че в Европа се случват много неочаквани неща, ето защо се иска добра концентрация и подготовка".

  Сподели
103