Венгер: Реваншът се получи труден


Н. Гавазов

Венгер: Реваншът се получи труден

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели мнение за срещата-реванш от осминафиналите на Лига Европа с Милан. Напомняме, че гостите от Италия откриха резултата, но след това "артилеристите" изравниха от дузпа, дадена след симулация на Дани Уелбек. В крайна сметка Арсенал постигна победа с 3:1 и се класира за следващата фаза на турнира.

"Победата над Милан ни бе нужна, за да се оправим от нашите последни резултати. Получи се труден мач, но в крайна сметка победихме. Двубоят бе открит. Играхме много сковано през първото полувреме, за да защитим резултата в първата среща. След това всичко се получи.

Арсенал трябва да подобри играта си в отбрана, но като цяло ние сме техничен отбор. Трябва да играем по-прагматично, а не постоянно да тичаме напред. Все пак завършихме срещата компактно и солидно.

Не съм гледал ситуацията с дузпата отново. Трябва да я погледна на повторение. Искате да обвините английските играчи в симулация? Наистина не знам дали имаше дузпа. Италианските футболисти бяха недоволни, но това е нормално. След това Дани взе топката и се държа хладнокръвно. Ще погледна отново ситуацията и ще кажа честната си позиция, не се притеснявайте", заяви Венгер.

 

  Сподели
93