Венгер: Важна победа след кошмарна седмица


Н. Гавазов

Венгер: Важна победа след кошмарна седмица

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер е на мнение, че победата с 2:0 над Милан в Лига Европа е добра реакция на неговия отбор на "кошмарната седмица", през която лондончани преминаха. два пъти губейки от Манчестър Сити, а след това отстъпвайки на гости на Брайтън, Венгер и хората му се оказаха под небивал натиск.

Снощи обаче Арсенал постигна победа с 2:0 над Милан в първи мач от осминафиналите на Лига Европа, а с оглед на това, че реваншът е в Лондон, може да се твърди, че "артилеристите" са сигурен участник в следващата фаза на турнира.

"Разбира се, това е важна победа след кошмарната седмица. Винаги е важно да побеждаваш, но ние все още не сме се класирали за следващата фаза. Трябва да довършим започнатото у дома. Доволен съм от духа и от реакцията на отбора.

Скоростта на нашата игра спадна след почивката. Това е в резултат на проведените 4 мача за последните десет дни.

Не бяхме в положение да рискуваме, но не бива да ни обвинявате, в прекалена предпазливост, защото в последно време нашата игра загуби от гъвкавостта си. Твърдо се бранехме до края. Често възникват въпроси към нашата игра, но този път добре се справихме", заяви Венгер.

 

  Сподели
83