Венгер: Готвехме се за мача, но ни повлияха външни обстоятелства


Н. Гавазов

Венгер: Готвехме се за мача, но ни повлияха външни обстоятелства

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че на отбора му е липсвала концентрация в реванша от 1/16-финалите на Лига Европа с Остерсунд. Както е известно, лондончани спечелиха гостуването в Швеция с 3:0 и се очакваше, че мачът снощи ще бъде лека разходка за тях. Гостите обаче играха дръзко и постигнаха победа с 2:1, което огорчава Венгер.

"През първото полувреме имахме проблеми със скоростта и създаването на голови положения. Оказахме се в беда, защото бяхме прекалено самоуверени и играехме с понижена концентрация. Второто полувреме бе много по-добро, бяхме енергични и трябваше да вкараме още няколко гола. Като цяло, контролирахме ситуацията. Но в началото нямахме никакви идеи, затова и дойдоха проблемите. Когато загубехме топката, оставаха много свободни зони.

Внимателно се готвехме за мача, много сериозно, но понякога има външни обстоятелства, които оказват влияние. Факт е, че спечелихме първата среща с 3:0, факт е друг голям мач в неделя, факт е, че хората подсъзнателно очакваха лека победа. Всичко това повлия на отбора. Не трябва да се допуска подобно нещо. Ти се оказваш в беда всеки път, когато не си съсредоточен на 100%", заяви Венгер.

 

  Сподели
82