Гатузо: Можехме да играем по-добре


Н. Гавазов

Гатузо: Можехме да играем по-добре

Старши-треньорът на Милан Дженаро Гатузо оцени играта на отбора в мача с Лудогорец в 1/6-финалите на Лига Европа. "Росонерите" победиха българите, вкарвайки три гола във вратата на разградчани и направиха важна крачка към следващата фаза на турнира. Независимо от уверената победа, наставникът на Милан не е много доволен от играта на отбора. Според Гатузо, резултатът в мача е можел да бъде много по-голям.

"Не бих назовал срещата идеална, тъй като можехме да играем много по-добре. Съперникът можеше да ни създаде проблеми, но се държахме твърдо за преимуществото от три гола. Не мисля, че този резултат е обективен, защото можехме да играем много по-добре. Като цяло, аз съм ядосан, тъй като много от атаките не се развиха по подходящия начин", заяви Гатузо.

"Благодаря на момчетата за играта. Виждам ентусиазъм в очите им. Считам Алесио Романьоли като един от най-добрите защитници сега, а Птрик Кутроне и Давиде Калабрия също могат да ни донесат много ползи на националния отбор на Италия", каза още специалистът.

Гатузо коментира и слуховете, свързани с удължаване на контракта му с клуба.

"Просто се наслаждавам на работата си като старши-треньор на Милан. Има от какво да се уча. Ще видим какво ще се случи по-нататък, но най-важното не е наличието на Гатузо на треньорската пейка. На първо място е важен клубът. Надявам се, че ще се задържа на тази длъжност колкото се може повече", уточни Дженаро.

 

  Сподели
108