Левски и Хайдук няма да решат спора и за още 90 минути


FUTBOL-TV

Левски и Хайдук няма да решат спора и за още 90 минути

Левски - Хайдук
Стадион: "Виваком арена-Георги Аспарухов", София
Дата: 20.07.2017г.
Час: 20:00
Съдия: Али Палабъйък (Турция)


Левски приема Хайдук Сплит на своя стадион в среща-реванш от втория предварителен кръг от турнира Лига Европа. Хърватският тим има малък аванс след първия мач, когато се наложиха с 1:0 над "сините". Въпреки това интригата се запазва и за втория двубой. Голям минус за Левски е, че отборът няма да може да разчита на подкрепата на привържениците. Отборът е наказан и ще изиграе този си домакински мач пред празни трибуни. Все пак прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet е за знак - 1, като не е изключено да се стигне до продължения.

Перлата в селекцията на Левски Жорди Гомес е гласен за титуляр срещу Хайдук в реванша от втория предварителен кръг на Лига Европа. Испанецът се присъедини към отбора преди около две седмици, но не се намираше в добра физическа форма. Халфът обаче тренира усилено в последните дни и вече е готов да играе от първата минута. Гомес влезе като резерва през втората част на първата среща и показа висока класа. Неговото включване помогна много на отбора, който диктуваше събитията в последната четвърт на гостуването.

Треньорът на “сините" Ники Митов умува дали да вкара сред титулярите в реванша, както Жуниор Мапуку, така и Серджиу Буш. Двамата стартираха по съвсем различен начин сезона. Африканецът направи фурор с двата си гола срещу Сутиеска, а румънецът се опитва да си намери мястото, след като лекува травма и дори се появи като резерва срещу черногорците. Има вариант - Митов да реши да направи рокада на върха на атаката, като заложи на Серджиу Буш вместо Мапуку. Последният игра слабо при гостуването на Хайдук в Сплит, а целта е именно двамата да се конкурират за титулярното място. Други промени не се очакват, като Левски ще наподобява състава и тактиката, които бяха факт в първия мач.

Голямата новина от лагера на гостите е, че турският Гьозтепе е в напреднали преговори с капитана на Хайдук Зоран Нижич. Според последните информации е много вероятно футболистът да парафира съвсем скоро с тима от Суперлигата. Представители на Гьозтепе са гледали Нижич и в първия мач срещу "сините", като са останали доволни от изявите на 27-годишния защитник. Все пак той вероятно ще излезе като титуляр и ще се раздаде на макс, с цел да бъде харесан и от други тимове.

"1:0 е прекалено малка преднина. Отиваме в София, за да спечелим. Ние винаги играем за победа. Вярвам, че можем да зарадваме феновете, като постигнем добър резултат. Няма да има извинение, ако не успеем. Не трябва просто да се отказваме от постигнатото, а да довършим работата си", коментира треньорът на Хайдук Жоан Карийо.



ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ХАЙДУК 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
259