Левски няма да загуби реванша срещу Сутиеска


FUTBOL-TV

Левски няма да загуби реванша срещу Сутиеска

Сутиеска - Левски
Стадион: "Край Бистрице", Никшич
Дата: 06.07.2017г.
Час: 21:30
Съдия: Димитриос Масиас (Кипър)


Сутиеска приема Левски на своя стадион в среща-реванш от първия предварителен кръг на Лига Европа. Момчетата на Николай Митов имат преднина от два гола след победата с 3:1, но въпреки това тимът не може да си позволи отпускане. В първата среща си пролича, че българският тим е по-класният и очакванията са, че тази среща дори няма да бъде загубена. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet са за знак - Х.

Вероятно Николай Митов няма да заложи на защитна тактика. Наставникът е почитател на атакуващия и дори понякога - малко рискован футбол. Митов е обявил пред играчите, че съперникът ще търси ранен гол, но именно такава ще е целта и на българския тим. Идеята ще е Левски да откаже стремежа и амбициите на Сутиеска с един бърз гол, който да успокои мача.

Завръщането на Левски в евротурнирите определено предизвика много емоции у феновете. Ултрасите на "сините" имаха желание да подкрепят много сериозно своя любим тим при визитата си в Черна гора. Домакините обаче отказаха да отпуснат повече от полагащите се билети. От НКП на Левски намериха виновник в лицето на изпълнителния директор на клуба Красимир Иванов. Феновете написаха поредната си декларация през тази година, като този път те поискаха неговата оставка. Ден по-късно Иванов отговори на ултрасите, като заяви, че неуредиците идват от страна на Сутиеска, които доста късно са пратили билетите за българските фенове.

Друга от новините през последните дни е, че с отбора подписа Нелуц Рошу. Полузащитникът е привлечен от румънския шампион Виторул Констанца, но няма да може да играе срещу Сутиеска. Желанието на 26-кратните шампиони е румънецът да дебютира срещу Хайдук Сплит, но за да се стигне до този сблъсък, първо "сините" трябва да си гарантират класирането във втория кръг.

В лагера на домакините настроението е приповдигнато. Очакват се пълни трибуни, които да подкрепят отбора срещу Левски. Част от футболистите дадоха интервюта пред местните медии, от които си личи, че лъха на позитивизъм.

"Няма да мислим за резултата от първия мач, ще се опитаме да победим. Ако успеем да вкараме гол през първото полувреме, да не допуснем в нашата врата, и защо да не вкараме втори после, за да стигнем до подвиг. Ясно ни е, че Левски е фаворит и на реванша, за класиране напред. Но ще направим каквото можем, всичко друго би било бягане от отговорност и оправдания", коментира полузащитникът на черногорския тим Стеван Ковачевич.

"Изходът от мача няма да бъде сигурен до последната минута. Трябва да бъдем смели и безкомпромисни. Мачът ще бъде много труден и трябва да влезем в него максимално мотивирани. Във футбола няма сигурни неща, въпреки че съперникът ни е силен. Няма по-голяма тръпка от тази, когато играеш мачове в Европа. Ясно е, че Левски е големият фаворит в случая, но ние искаме да ги отстраним. Има надежда. Аз съм оптимист и ако мачът в Никшич тръгне добре за нас, разбирайте гол в първите 20 минути, може да се случи всичко. Хората живеят с надежда. Знам, че резултатът от първия мач не подкрепя думите ми, но ние няма да загубим нищо, ако се раздадем на терена", заяви титулярният вратар на "сините" от Никшич - Владан Гилен.

Очакванията са, че Сутиеска ще направи вратарска смяна за реванша срещу Левски. Суад Личина ще отстъпи мястото си под рамката на Владан Гилен за двубоя в Нишкич. Личина се представи колебливо при загубата с 1:3 в първия мач в София миналия четвъртък, като носи определена вина за първите два гола на "сините". Гилен пък не беше на разположение за мача на "Герена" заради наказание.



Последни 5 изиграни срещи:

Сутиеска:

13 май Сутиеска - Бокели 1:1 (Първа Дивизия)
20 май Искра - Сутиеска 1:0 (Първа Дивизия)
27 май Сутиеска - Рудар 2:0 (Първа Дивизия)
31 май Сутиеска - Гърбали 1:0 (Купа на Черна гора)
29 юни Левски - Сутиеска 3:1 (Лига Европа)

Левски:

31 май Левски - Черно море 2:2 (Първа лига)
04 юни Левски - Верея 1:1 - 9:8 след дузпи (Първа лига, Плейоф)
20 юни Левски - Черно море 0:1 (Приятелска среща)
23 юни Левски - Радник Сурдулица 1:0 (Приятелска среща)
29 юни Левски - Сутиеска 3:1 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Сутиеска - Левски

1 среща
0 победи за Сутиеска
0 равенства
1 победа за Левски
Голова Разлика: 3:1 за Левски


ПРОГНОЗА: СУТИЕСКА - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
285