Лудогорец ще вземе малък аванс преди реванша с Копенхаген


FUTBOL-TV

Лудогорец ще вземе малък аванс преди реванша с Копенхаген

Лудогорец - ФК Копенхаген
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 16.02.2017г.
Час: 20:00
Съдия: Иван Бебек (Хърватия)

Лудогорец приема ФК Копенхаген на националния стадион "Васил Левски" в първа среща от 1/16-финалите в турнира Лига Европа. Разградчани се представиха прилично в груповата фаза на Шампионска лига и напълно заслужено си гарантираха участието във втория по важност турнир в Европа. "Зелените" дори са считани за фаворити особено в първия мач, който ще бъде на българска земя. Прогнозата на Futbol-tv и Futbolbet са за знак - 1.

Защитникът на Лудогорец Йордан Минев ще бъде на разположение на Георги Дерменджиев за предстоящия сблъсък с Копенхаген. Бранителят почти сигурно ще бъде титуляр в сблъсъка с датчаните. Минев получи травма по време на мача с Монтана преди броени дни и веднага се появиха информации, че футболистът е под въпрос за мача от Лига Европа. Оказа се, че близнакът е бил изваден от игра, за да бъде запазен за важния двубой в четвъртък. Играчът дори е имал възможност да доиграе мача с Монтана, но от треньорския щаб са решили да не рискуват, а и победата в този мач бе повече от ясна - 4:0.

Като цяло в състава на Лудогорец няма проблеми и Георги Дерменджиев има колебания за това кой измежду многото равностойни играчи да стартира като титуляр. Очакванията са, че треньорският щаб на българските шампиони няма да прави особени промени с 11-те, които започваха в мачовете от Шампионска лига. Тогава въпросителни имаше единствено около вратарския пост, но сега Владо Стоянов изглежда бетониран на тази позиция.

"Отборът на Лудогорец доби рутина и опит. Няма отбор, който да стресне момчетата. Мотивацията ни вече е различна. Да се надяваме, че ще осъществим нашите мечти в Лига Европа. Лудогорец вече търси такива мачове като предстоящата среща с ФК Копенхаген", заяви Георги Дерменджиев.

Съперникът на Лудогорец в Лига Европа Копенхаген няма да може да разчита на словенския национал Бенямин Вербич за мачовете с “орлите". 23-годишното крило е получил контузия по време на мача на резервите на клуба срещу Нордселанд в неделя. Атакуващият халф започна много силно сезона, но в края на ноември получи контузия и трябваше да се оперира. Все пак шансовете на Вербич да стартира като титуляр на стадион "Васил Левски" не бяха особено сериозни.

Той бе възстановен за подновяването на местния шампионат и се включи в някои от срещите на дубъла, за да натрупа игрови ритъм след контузията си. Риск обаче едва ли щеше да има с неговото включване. Сега обаче е получил нов проблем в глезена и ще бъде извън терена за още около три седмици.

"Това не е традиционен български клуб - имат много румънци, холандци и бразилци. В атака са много силни, а на контраатака разчитат на футболисти от най-висока класа като Вандерсон, Кафу и Марселиньо. Лудогорец създаде много голови положения срещу отбори като Пари Сен Жермен и Арсенал, като срещу англичаните дори водеха с 2:0 като домакини. Изключително впечатлен съм от нападението им. Според мен двубоят е 50 на 50", сподели треньорът на тима Столе Солбакен.

Състоянието на тревната настилка на стадион “Васил Левски" не е никак добро. Това ясно пролича преди броени дни от мача на Лудогорец срещу Монтана, който българският шампион спечели категорично с 4:0. Топката вървеше доста бавно и подскачаше при пасовете на футболистите. Освен това тревата бе суха, което е нещо нетипично. От части пред вратите тревата липсва. Всичко това може да се окаже проблем в четвъртък, когато “орлите" приемат Копенхаген, тъй като българите са по-техничният отбор. Неслучайно Владислав Стоянов се оплака от настилката след успеха на “зелените". Все пак от лагера на Лудогорец се надяват от НСБ да вземат мерки и в четвъртък тревата да бъде на по-добро ниво. В противен случай - не е изключено да се стигне до глоба от страна на УЕФА.




Последни 5 изиграни срещи:

Лудогорец:

27 януари Лудогорец - Тренчин 1:0 (Приятелска среща)
29 януари Лудогорец - Зоря Луганск 2:0 (Приятелска среща)
07 февруари Лудогорец - БАТЕ Борисов 2:1 (Приятелска среща)
08 февруари Лудогорец - Марибор 2:2 (Приятелска среща)
12 февруари Монтана - Лудогорец 0:4 (Първа лига)

ФК Копенхаген:

21 януари ФК Копенхаген - Халмстад 3:0 (Приятелска среща)
31 януари Спартак Москва - ФК Копенхаген 2:1 (Приятелска среща)
04 февруари Чонбук Мотърс - ФК Копенхаген 1:0 (Приятелска среща)
07 февруари ФК Копенхаген - Мьолде 1:1 (Приятелска среща)
11 февруари ФК Копенхаген - Розенборг 0:2 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

Лудогорец - ФК Копенхаген

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - ФК КОПЕНХАГЕН 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
361