Рафа Бенитес уверен в успеха на тима в Лига Европа


.

Рафа Бенитес уверен в успеха на тима в Лига Европа

Мениджъра на Ливърпул Рафа Бенитес остана оптимист относно шансовете на червените срещу Бенфика в четвъртък в двубой от четвъртфиналната фаза от турнира Лига Европа. Той повиши увереност си в успеха на Ливърпул след успешното завръщане на Фернандо Торес, Стивън Джерард и Глен Джонсън, които страдаха от контузии. Лига Европа е единственият турнир, в който мърсисайдци все още могат да спечелят нещо. В неделя те победиха Съндърланд с класическия резултат 3:0 с попадения на Торес и Джонсън, които наскоро се завърнаха в състава. С капитанът Стивън Джерард, който постепенно навлиза в най-добрата си форма, тима на Бенитес става още по-опасен в атака. "Ако те успеят да останат във форма, което ще бъде много важно са нас, тъй като ще имаме повече опции," сподели испанецът относно формата на играчите в тима.

"Когато имаме два мача в седмицата трябва да умеем да комбинираме схемата си така, че да не използваме едни и същи играчи, така че да могат да запазват добрата си кондиция. Понякога е доста важно да имаме на разположение Фернандо, Джерард и Макси."
Запитан по-специално върху голамайстора на Ливърпул срещу "черните котки", Бенитес сподели: "Виждам, че Фернандо е фокусиран върху това, което прави и се опитва да го прави добре. Понякога сме изненадани от нещата, които може да прави с топката, но това ни радва. Той успя да отбележи два гола от изключително значение за тима."

"Джонсън е атакуващ защитник, а понякога, когато играем пред собствена публика, той се превръща в реална заплаха за противниците. Той имаше 1-2 добри положения срещу Съндърланд, което го прави много опасен за противниковите защитници отдясно."

  Сподели
270