Клуб заподозря свой играч в укриване на възрастта


Н. Гавазов

Клуб заподозря свой играч в укриване на възрастта

Нигерийският футболист на Шахдах Виктор Еменайо бе заподозрян в измама относно своята възраст, което принуди ръководството на клуба от Азербайджан да започне разследване, целящо установяване на истинската възраст на играча. Скандалът избухна, когато местни медии заподозряха играча, че е намалил възрастта си в документите с цели 17 години. Еменайо е 23-годишен според своя паспорт, но и с невъоръжено око се вижда, че играчът изглежда много по-възрастен. Според местни медии, той е 40 години

"Аз не съм измамник. Как е възможно да се твърди, че не съм на 23 години, съдейки само по външния вид", заяви нигериецът.

Любители на конспиративното предполагат, че футболистът може да е жертва на рядка болест, а други са убедени, че става дума за измама. По-реалистичните твърдят, че родителите на Виктор са пропуснали да запишат раждането на играча, който е регистриран едва при получаване на първите лични документи.

Шхдах вече е изпратил питане до Футболната федерация на Нигерия с молба за установяване на истинската възраст на футболиста.

 

  Сподели
119