Спа-центърът на Абрамович ще струва над 30 милиона (снимки)


Н. Гавазов

Спа-центърът на Абрамович ще струва над 30 милиона (снимки)

Стойността на подземния басейн, който собственикът на Челси Роман Абрамович възнамерява да изгради в самия център на Лондон, ще струва над 30 милиона паунда, а не 28 милиона, както се твърдеше по-рано.

Още през юни миналата година представители на руския олигарх предоставиха на специална лондонска комисия своя план за разкошен спа-център с басейн, сауна и други съответстващи атрибути.

Тези дни чиновниците дадоха "зелена светлина" на грандиозната постройка, която ще се намира в самото сърце на елитната западна част на столицата на Великобритания.

След завършване на всички работи по жилищната площ с размери от 20 000 квадратни метра, която руснакът закупи за 125 милиона паунда през 2009 година, обектът ще получи 2-ра категория според местната архитектурна градация.

Опитни лондонски специалисти по недвижими имоти твърдят, че цените на сградите в района ще продължават да растат, така че Абрамович няма да има проблеми да получи поне 150 милиона паунда от продажбата на спа-центъра, ако, разбира се, босът на Челси реши да се раздели с обекта.

  Сподели
113