Видал може да влезе в затвора


Н. Гавазов

Видал може да влезе в затвора

Полузащитникът на националния отбор на Чили и Ювентус Артуро Видал е заплашен от затвор. Както е известно, футболистът се забърка в неприятен инцидент, когато, прибирайки се от близкото казино, попадна в пътнотранспортно произшествие, в резултат на което разби личния си автомобил, а съпругата му попадна в болница.

При проверка от органите на реда за наличието на упойващи вещества, в организма на Видал е открито наличието на спирт от 1.2 промила. Кръвната проба потвърди този резултат.

В момента Артуро е лишен от шофьорски права за срок от 120 дни. Това е времето, през което съдът ще се занимава с инцидента и ролята на чилиеца в него. Освен това, на Видал е наложена мярка ежемесечно да се подписва в чилийското консулство в Милано.

Неприятностите за играча обаче няма да свършат до тук, като окончателното решение за вида наказание ще бъде взет от съда в Сантяго. Артуро не само, че може да бъде лишен от шофьорски права за срок от две години, но и да влезе в затвора за срок от 61 до 540 дни за причиняване на материални щети и увреждане на здравето.

 

  Сподели
308