Заподозряха в тероризъм един от най-популярните египетски футболисти


Н. Гавазов

Заподозряха в тероризъм един от най-популярните египетски футболисти

Бившият футболист от националния отбор на Египет Мохамед Абутрика може да бъде обвинен в подпомагане на тероризма. По данни на египетски източници, полицията вече е конфискувала активи на бизнеса на Абутрика. Съобщава се, че Мохамед е финансирал организация, която сегашното правителство на Египет е обявила за терористична.

Други подробности не се съобщават, но според френски източници бившият футболист е знаел къде отиват парите му и с каква цел се използват, тъй като са намерени и писмени обяснения за изразходваните пари.

36-годишният Абукрика е един от най-популярните футболисти в най-голямата арабска държава. Той два пъти е печелил Купата на Африка с националния отбор на Египет, номиниран е за футболист на годината на Африка, бакалавър по философия от университета в Кайро.

Освен това, Мохамед участва в няколко хуманитарни и благотворителни организации, с лични средства помогна за изграждането на болница за лечение на деца болни от рак, един от пропагандаторите на идеята за използване на исляма за борба с бедността.

 

  Сподели
95