Руски треньор може да влезе в затвора за три години (видео)


Н. Гавазов

Руски треньор може да влезе в затвора за три години (видео)

Ръководителят на юридическата компания "Защита на правата" Егор Редин разказа, че треньорът, ударил младия футболист, може да влезе в затвора за срок от три години. Както е известно, преди десетина дни в медиите се появи материал, на който се вижда, как старши-треньорът на Максимум Братеево 2007 Валентин Попов удря с крак един от играчите си.

Медиите раздуха случката, въпреки че специалистът поясни, че само е показвал на момчето как да блокира удар, а майката на младия футболист заяви, че това е игрови момент и няма никакви претенции към Попов.

"Към отговорност могат да бъдат привлечени както законните представители на непълнолетния, така и педагогическите сътрудници, които не изпълняват задълженията си по неговото възпитание. Санкцията по този член предвижда три години лишаване от свобода. С една дума, Попов може да влезе за три години в затвора. Това дело не е задължително да започне след заявление от страна на родителите. Прокуратурата също може да се сезира по материали в пресата, ако разбира се, в тях се потвърждава извършване на престъпление", заяви Редин.

ВИДЕО

  Сподели
99