Броят на загиналите в Египет достигна числото 30


Н. Гавазов

Броят на загиналите в Египет достигна числото 30

Броят на загиналите в резултат на безредиците на стадиона в Кайро достигна числото 30. Както е известно, вчера радикални привърженици на най-популярния в страната футболен клуб Замалек се опитаха да влязат без билети в спортния комплекс, което предизвика намесата на полицията и в крайна сметка се стигна до стълкновения.

Безредиците бързо обхванаха целия район, а хулигани се опитаха да се барикадират, запалвайки два автомобила. Първоначално министерството на здравеопазването съобщи за трима убити.

С напредване на вечерта се разбра, че загиналите са 16 човека, а запалените автомобили са най-малко шест, като един от тях е полицейски. Източници съобщиха, че правителството е решило да се използват въздушни сили за прекратяване на конфликта и поне два вертолета са се намирали в района на безредиците.

В крайна сметка органите на реда установиха пълен контрол върху района, в който до сутринта останаха да патрулират сили на полицията. Липсва информация за арестувани.

Тази сутрин The Guardin пък съобщава за 30 загинали, като тази информация засега не е потвърдена от официални източници. Предполага се, че точният брой на жертвите ще стане известен до края на деня.

 

  Сподели
97