Съдът в Лозана отклони иска на Челси по делото Муту


Н. Гавазов

Съдът в Лозана отклони иска на Челси по делото Муту

Официалният сайт на Ювентус публикува изявление относно резултатите по съдебния иск от страна на Челси, който поиска от Ювентус компенсация в размер на 22 милиона евро за подписване на договор с уволнения от лондонския клуб Адриан Муту през 2004 година.

По-рано Комитетът по споровете към ФИФА постанови, че "бианконерите" заедно с Ливорно, чрез който нападателят премина в торинския клуб, трябва да заплати сума в размер на 17.7 милиона евро, която заради лихвите нарасна на 22 милиона евро.

"ФК Ювентус потвърждава, че днес Спортният арбитражен съд в Лозана разреши спора по повод иска на Челси км Ювентус по отношение на подписването на контракт с Адриан Муту. Съдът отклони всички претенции, предявени от ФК Челси, и постанови ищеца да покрие всички съдебни разходи. Това решение на Спортния Арбитражен съд по никакъв начин не се отрази на финансовата отчетност на ФК Ювентус, тъй като клубът, уверен в своята правота, не смята за необходимо да предявява ответен иск за компенсация за нанесени вреди", се казва в изявлението на Ювентус.

 

  Сподели
102