Юнайтед забрани лаптопи на Олд Трафорд


Н. Гавазов

Юнайтед забрани лаптопи на Олд Трафорд

Манчестър Юнайтед е информирало привържениците на отбора, че от новия сезон ще бъде забранено влизането на "Олд Трафорд" с голяма цифрова техника под формата на таблети лаптопи, съобщава Daily Mail, позовавайки се на източници от клуба. Дадената забрана е свързана с това, че в епохата на цифровите технологии много от феновете използват своите технически средства, за да запечатват моменти от играта, а по този начин се пречи на останалите зрители по трибуните. Освен това, има опасения, че феновете могат да записват големи фрагменти от мачовете.

Новите правила ще бъдат изпратени до запалянковците на отбора чрез електронна поща, като писмото ще съдържа следния текст: "Искаме да ви информираме за промяна в политиката на клуба по отношение на домашните мачове. Феновете не могат да носят със себе си на стадиона електронни устройства, надвишаващи размерите 150х100 мм. Например, iPad и други преносими устройства, а също така и лаптопи са забранени. Също така имайте в предвид, че в списъка на забранените средства са включени също така големи чанти, големи фотокамери и всякакви течности, с изключение на малки бутилки с отварящи се капачки. Благодарим за сътрудничеството и разбирането".

Отбелязва се също така, че американският бейзболен клуб Ню Йорк Янкис през 2010 година също е въвел на своя стадион забрана за преносими технически средства, но след две години е отменил забраната.

 

  Сподели
103