Собственикът на Лийдс изгонил играч, заради рождения му ден


Н. Гавазов

Собственикът на Лийдс изгонил играч, заради рождения му ден

Изключително куриозно събитие се случи в Лийдс. Според съобщения в английската преса, собственикът на клуба от Чемпиъншип Масимо Челино изгонил вратаря Пади Кени от отбора, заради рождената дата на стража. 36-годишният футболист е втори по заплата в състава на "белите", но това не попречило на известния с чудатостите си бизнесмен да отстрани вратаря от тренировъчния сбор в Италия. Очаква се, че Лийдс ще продаде Пади през това лято, а това се потвърждава от привличането на Стюърт Тейлър от Рединг.

Според информацията, Челино е заявил на Кени, че се намира в лоша форма и трябва да свали килограми, но на практика неприязънта на италианеца към своя вратар е свързана с рождената дата на Пади.

Работата е в това, че Кени е роден на 17 май, а Челино ненавижда това число. Масимо дори разпоредил мястото под номер "17" на домашния стадион на Лийдс да се смени на "16b".

"Ще е недостатъчно, ако кажа, че е странно. Когато разбра, че рождения ден на играча е на 17-число на месеца, той веднага каза, че не иска да го вижда в отбора. Има и други нюанси, но неговата ненавист към числото 17 не знае граници", съобщи източник от Лийдс.

 

  Сподели
93