Две версии за нападението на Мойс


Н. Гавазов

Две версии за нападението на Мойс

Станаха известни някои подробности около нападението на бившия мениджър на Манчестър Юнайтед Дейвид Мосй върху друг посетител на бар в сряда вечер. Както е известно, вчера се разбра, че уволненият малко преди края на сезона шотландски специалист е бил разпитан от полицията за нанасяне на побой над млад човек.

Жертва на Мойс станал 23-годишният Джошуа Джилбранд. Той е успял да се прибере в дома си с влак, но по-късно е закаран в болницата от своя по-голям брат.

"Джошуа имаше среща в бара със свой приятел и там те забелязаха Дейвид Мойс. Джошуа му каза: "Дейвид, какво правиш тук?". Дейвид прие това като обида и го наруга. След това той го удари отзад в главата и Джошуа се оказа на пода. Полицията пристигна след броени минути. Там в бара имаше много свидетели и камери за наблюдение. Джошуа получи три удара в главата си. Той каза, че е бил атакуван откъм гърба. Това не бе провокация В крайна сметка той беше на пода", заяви Оливър Джилибранд, който е по-голям брат на Джошуа.

Съществува и друга версия на инцидента. Според приятел на Мойс, пожелал да остане в анонимност, шотландецът никого не е удрял.

"Дейвид вечеряше с двама приятели, а след това, около 21:30, когато излизаха от бара, две момчета започнаха да обиждат Мойс заради Манчестър Юнайтед. Дейвид хвана единия за яката, но не го е удрял. Полицейската кола бе паркирана наблизо, поради това те бързо дойдоха и никой не е арестуван или предупреждаван", заяви очевидецът.

 

  Сподели
111