Магистратите: Защо Батков изнася факти от досъдебното производство


.

Магистратите: Защо Батков изнася факти от досъдебното производство

Неочаквана развръзка ознаменува поредния епизод от аферата "Рубин", съобщава вестник „Труд". Според изданието, оказва се, че до момента разследващите не разполагали с доказателства в мнимия трансфер да е замесен българин. Разпитан е служител в ГДБОП, но като свидетел, а въпроса защо Батков изнася факти от досъдебното производство остава висящ.

"Ще изпратим официално запитване до руските си колеги за снемане на обяснения от Артур", заявили магистрати пред представители на медията.

Както е известно, в четвъртък собственикът на "Левски" Тодор Батков неочаквано разкри, че офицер от ГДБОП е помогнал на Артур тайно да напусне България. Батков твърди, че антимафиотът бил от Перник и имал подозрително близки отношения с босовете на ЦСКА.

Според източници на "Труд", мистериозният служител на ГДБОП имал отношение към контрола на хазарта.

"Във връзка с досъдебното производство е бил разпитан служител на ГДБОП в качеството му на свидетел. Но на този етап няма данни да е извършил престъпление. По тази причина срещу него не е повдигнато обвинение", обяснили магистратите

Те не могат да си обяснят защо адвокат Батков продължава да изнася данни от досъдебното производство, след като на няколко пъти са го посъветвали да не го прави.

"По случая се работи много усилено. Снети са обяснения на над 10 души, които имат отношение към случая. Разследването продължава", увериха магистрати. До момента показания по случая даде цялото ръководство на "сините", както и четиримата играчи, които напразно биха път до Москва. В сградата на антимафиотите гостува и босът на ЦСКА Димитър Борисов. Идните дни ще бъде разпитан и другият управник в "червения" клуб - Иво Иванов.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
155