Леман: Само безумец ще признае, че е гей


Н. Гавазов

Леман: Само безумец ще признае, че е гей

Бившият вратар на Арсенал Йенс Леман посъветва футболистите-хомосексуалисти да си държат езика зад зъбите по отношение на своята сексуална ориентация. По-рано през този месец бившият играч на Астън Вила, Уест Хем и Евертън Томас Хитцлшпергер шокира световната футболна общественост с признанието си, че е гей.

Още по-рано вратарят на Манчестър Юнайтед Андерс Линдегор заяви, че футболът се нуждае от играчите нетрадиционна сексуална ориентация. Леман, който добре се познава с Хитцлшпергер от националния отбор на Гермния, смята, че сред действащите играчи това не е уместно.

"Само човек, който си е загубил ума ще признае това. Невъзможно е да кажа какви ще са последствията. Не съветвам да се правят такива признания, тъй като той ще престане да получава удоволствие от играта. Признанието на Томас? Това е странно. Заедно си вземате душ всеки ден и в такива моменти ще стане неловко. Но Хитцлшпергер е такъв футболист, че никога не е давал повод да бъде заподозрян - първо, защото е умен и второ, заради това как играеше", заяви Леман.

"Убеден съм, че такива играчи ще са обект на шеги - от съперниците и от своите съотборници. Това не е ситуация, когато 25 интелектуалци ще обсъждат кой е гей и кой не. Също така няма да можеш да контролираш хората по трибуните. Сигурен ли е някой гей, че ще може да издържи на това", каза още бившият страж.

 

  Сподели
105