Мама Мия! Карло Анчелоти не пропусна да отвърне на Специалния


.

Мама Мия! Карло Анчелоти не пропусна да отвърне на Специалния

Мениджърът на Челси Карло Анчелоти се появи в сряда вечер в Топ-шоу на италианската телевизия, подобно на Фабио Капело и Жозе Моуриньо преди него. Бившият треньор на Милан освен, че беше забавляван със зашеметяващ танц на дансинга в Chiambretti Night по тв канала на Силвио Берлускони Italia 1 , трябваше да отговори и на редица въпроси свързани със състоянието на Милан, чиито отбор водещият Пиеро Киамбрети определи като "тежко болен". Не пропусна обаче да поднови войната си на думи с Жозе Моуриньо.

Моуриньо когато се появи на шоуто миналата година, бе запитан как се сп равя постоянно със светлините на прожекторите. Бившият бос на "Стамфорд Бридж" тогава отговори:

"Тренирайки Интер, аз се виждам като Робин Худ. Дори и Исус Христос не е бил харесван от всички. Каква надежда има тогава за мен?"

"Не ме притеснява ако хората ме мразят. Феновете на Интер знаят, че правя всичко за тях", коментира Специалният.

Карло Анчелоти, заобиколен по време на малко неприличното шоу от няколко подбрани манекенки, отговори на предизвикателството на Моуриньо:

"Ако Моуриньо е Исус Христос, то аз не съм негов апостол", каза мениджърът на Челси.

За щастие, словесната престрелка си остана до там и мениджърът на Челси, освен, че можеше да отговаря на въпросите за проблемите на Милан, за бъдещето му като сeлекционер и по други теми, имаше възмож ност и да се наслади на изпълненията на хубавите момичета.

"Милан не е потънал и няма да потъне, макар че има дупки за запушване", оптимистично звучеше коментира на Анчелоти.

"Затрудняват се футболистите в предни позиции, но историята на Милан е невероятна и
никой не е повтарял успехите на росонерите. Спечелихме Световното клубно първенство през 2007. След това последва известен спад. Леонардо трябва да продължи да работи с тази последователност. Млад е и има подкрепата на ръководството. С играчите се разбира прекрасно. Това е много важно", коментира мениджърът на Челси.

Запитан за миналото му, свързано с Ювентус и със скандала "Калчополи", Карлито отговори:

"Не мога да твърдя дали Юве е получил подаръци, но през 2006, през италианския футбол мина истински тайфун, който разтърси цялото първенство. Сега Серия А е много по-прозрачна и по-истинска".

"Отношенията ми с Берлускони са отлични, а професионалните ни контакти приключиха така, както всички други след години съвместна работа - с голямо уважение", разказа Карло.

Анчелоти осветли и историята около прословутата схема на Милан, която презид ентът Берлускони показа в коментарното предаване на РАИ "Порта а Порта" дни преди финала за Шампионската лига между Манчестър и Милан през 2003.

"Това беше съвместен проект", опроверга Карлито мнението, че единайсеторката на Милан в онзи мач е била измислена единствено от премиера на Италия.

"Той ме помоли да ми помогне в нареждането на играчите и след това си запази листовете със схемите", допълни мениджърът на Челси.

"Да съм селекционер на националния отбор на Италия след Марчело Липи? Не знам, защото не успявам все още да планирам онова, което ще ми се случи след година", измъкна се тактично Анчелоти.

Карло каза още, че ще гледа с интерес дербито Милан-Рома в неделя вечерта.

След като приключи шоуто, преди да се качи в колата си, той отговори на въпрос кое липсва повече на Милан - Анчелоти или Малдини и Кака. С обикновената за него скромност отвърна: "Със сигурност липсват повече Кака и Малдини, отколкото Анчелоти."

 

Снимка 4 : Танцьорката даде изобилие от храна за размисъл на Карло Анчелоти

Снимка 5 : 61 годишният Капело повдига вежди когато бива забавляван с еротичен танц

Снимка 6: Моуриньо почервеня от танца, когато се появи три месеца по-късно от Капело в шоуто

Снимки: AFP, AP и Reuters

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

  Сподели
259